Barış ifadesinin anlamını yitirdiği ve sadece isimlerde kaldığı şu günlerde, yine barışı haykırmak için yarın milyonlarca barışsever alanlara inecek.
Barışı seven çok şu yeryüzünde, çünkü barış siyah beyaz ortamdan çiçekli ve güneşli güne dönüşen anlamlar ifade eder.

Barış denilince gülen yüzler, kardeşlikler ve sevgiler akla gelir. Aşk tomurcuklarının filizlendiği, her kesimin özgürce bir birine değer verdiği anlaşılır.

Ve barış aslında yeryüzünün en çok ihtiyaç duyduğu olması gereken bir kavramdır. Yeryüzüne inen 4 kitabın aslında ana konusudur Barış.

Barış özlenen bir sevdadır karanlıktan aydınlığa çıkmış. Barış elinde uçurtma uçuran bir çocuğun içinde esen serin bir rüzgardır.

İki sevgilinin duygularının parmaklarına işleyişi ve yüreklerinden ellerine işlenen sevgi ateşidir. Barış sevgiliye doğadan kopan narin kır çiçeğidir.

Gezegen düzeyinde ortak sesimizdir Barış. Bu evrensel Sesimize ne kadar akışkanlık kazandırırsak ve Savaşı bir insanlık suçu olarak ilan edebilirsek vicdani ve ahlaki bir güç kazanacağımızın düşüncesidir Barış.

Yarın dünya Barış günü ve yarın gündemimizden hiç çıkarmamak üzere bütün savaşların önüne dikilmektir Barış. Suriyeli, Mısırlı, Afganistanlı ve aslında dünyalı olan bütün çocukların yanaklarından kan gözyaşlarını silmektir Barış.

Savaşı çıkaranları, destekleyenleri ve haklı görenleri, özünde bu insanlık suçuna ortak olduklarını anlatmaktır Barış.
Ve ve daha çok birlikte tepkilerimizi birleştirip savaştan medet umanları ortak tokadı vurmaktır. Birlik olmaktır sevda yaratmaktır Barış.

Barış seni,onu,bunu yeryüzünde olan her şeyi sevmektir.Barış,insanlığa sımsıkı tutulmaktır. Ve inançla azimle tutulmaktır yeryüzündeki bütün varlıklara

Savaş bir iktidar piçidir, vicdan ve ahlaktan yoksundur. Barış, insanlığımızın ortak erdemlerinden oluşan çoklukların zenginliğidir, benzetme kullanırsak gök kuşağıdır.İnsanların sokaklarını, merdivenlerini, duvarlarını, Gökkuşağı renklerine boyamaktır Barış.

Barış, Barış ahhh Barış,sen benim saçlarına özlemde dokunduğum ve şakağını usulca öptüğüm,yüreğini özenle işlediğim en kutsal aşkımsın. Ah Barış sen benim dokunmak istediğim fakat dokunamayacağın kadar uzakta olduğun sevdam sın.

Ahhh barış, sen ki yanında durduğum bir türlü ismini dilimden düşürmediğim gönlümün en güzel yerinde duran ve beklemekten asla bıkmadığım umudumsun.

Barıııış sen aslında sadece benim değil bütün insanlığın ulaşmak istediği imkansız sın. Yarın senin günün,ve yarın senin çocukları güldüreceğini umduğumuz bir gün. Hayalide olsa yarın seni yaşayacağımız bir gün. Bu anlamda senin olacağın ve bütün insanlığın mutlu olacağı 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutluyorum.