Tutuklu yakınlarının hasta ve infazı yakılan tutukluların tahliye edilmesi amacıyla Van Barosu'nda başlattıkları “Adalet Nöbeti” 20’nci günüde devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş, Çaldıran ve Muradiye ilçe örgütlerinde yer alan kadınlar, nöbetteki aileleri ziyaret etti. Ziyarette konuşan HDP Çaldıran İlçe Eş başkanı Gönül Uzunay, cezaevlerindeki hasta tutukluların durumuna dikkati çekerek, cezaevlerinden tabutların çıkmasını istemediklerini belirtti. 

KAMUOYUNA DUYARLILIK ÇAĞRISI

Ülkenin dört bir yanından tecridin giderek arttığını kaydeden Gönül, bu süre zarfında cezaevlerinde sürdürülen hak ihlalleriyle yaşam alanlarının daraltıldığını söyledi. Kamuoyuna tutukluların durumuna ilişkin harekete geçme çağrısında bulunan Gönül, “ En ağır koşullarına rağmen tutsaklar buldukları en ufak imkanla var olan ihlaller için direniyor. Bizler dışarıda imkanlarımız daha fazla ancak büyük bir sessizlik hakim.Bu sessizliğin bir an önce başta tecrit koşulları olmak üzere, kısıtlanan tüm özgürlükler için ses olmalıdır” ifadelerini kullandı.

‘MUTLAKA BAŞARACAĞIZ’

Nöbetteki Aslıhan Timur ise ziyaretlerin kendilerine moral verdiğini belirterek, “Artık adalet kalmamış. Cezaevlerinde çocuklarımızın cenazelerini almamak için bizlerde bugün nöbet eylemi içindeyiz. 20’nci gün oldu, inanıyoruz ve mutlaka başaracağız” diye konuştu.