Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’na katıldı.

Erdoğan, buradaki konuşmasında “Modern dönem firavunlarını görmek isteyen hiç uzağa gitmesin. 35 bin Filistinliyi acımasızca katledenlere baksın. Günümüzün Hitler’i ve Nazileri Gazze’de 15 binden fazla çocuğu öldüren katillerdir. Netanyahu adını Gazze kasabı olarak tarihe utançla yazdırmıştır. Bu kara leke ne yaparsa yapsın çıkmayacaktır” dedi.

İsrail-Türkiye ticari ilişkilerine ilişkin “İsrail’le artık ilişkilerimizi ticari anlamda başta olmak üzere kestik kesiyoruz” ifadelerini kullanan Erdoğan  “Türkiye 2000 yılı aşan tarihinin hiçbir döneminde asla soykırım yapmamış, sömürgeci olmamış, masumlara dokunmamış bir ülkedir” diye de ekledi.

‘ERDOĞAN VE ARKADAŞLARININ BÖYLE BİR ADAMI ATMASI MÜMKÜN MÜ?’

DEM Parti-CHP görüşmesi: Anayasa için samimiyete ihtiyaç var DEM Parti-CHP görüşmesi: Anayasa için samimiyete ihtiyaç var

Türkiye’nin İsrail’e jet yakıtı sattığı iddialarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, “Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının böyle bir adım atması mümkün mü?” dediği konuşmasını şöyle sürdürdü.

‘FİLİSTİN’E DESTEĞİ GÖLGELEMEYE ÇALIŞTILAR’

Geçen ay ülkemizde mahalli idareler seçimleri yapıldı. Seçim sürecinde büyük bir iftiraya maruz kaldık. Şahsımızın Filistin davasını savunurken ödediği bedeller ortadayken, birileri ülkemizin ve milletimizin Filistin direnişine verdiği güçlü desteği gölgelemeye çalıştı. Bu kirli kampanyayı hırsları akıl ve vicdanlarının önlerine geçtiği için yürüttüler. Hatta ‘İsrail’e jet yakıtı gönderdiler’ diyecek kadar ne yazık ki akıl, vicdan ve ahlak dışı bir sürü iddia gündeme taşındı. Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının böyle bir adım atması mümkün mü?”