Van'da Özgür Kadın Hareketi (TJA), hükümete yakın basın organlarının kadın aktivistleri hedef alan haberlerine tepki göstermek amacıyla, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü binasında açıklama yaptı. HDP Van milletvekilleri Muazzez Orhan ve Murat Sarısaç'ın ile partililerin katıldığı açıklamada, "Jin Jiyan Azadi" yazılı pankart açıldı. 

‘KAMUOYU YÖNLENDİRİLİYOR’

Açıklama yapan HDP’li vekil Muazzez Orhan, TJA’nın, kadına yönelik şiddet ve çocuklara yönelik istismar olayları başta olmak üzere toplumsal sorunlarla mücadele ettiğini belirterek, kadın belediye eşbaşkanları ve kadın aktivistler hakkında asılsız iddialarla yapılan haberlere tepki gösterdi. 

Orhan, "Eşbaşkanların kendilerine, yasal temsilcileri olan avukatlarına, gizli denilerek verilmeyen iddianameler; yandaş gazetelerden, iftira ve yalanlar eklenerek, kamuoyu yönlendiriliyor. AKP-MHP faşist bloğu politikalarıyla, içi boş iddialarla TJA ve yerel yönetimlerimizin çalışmalarını suçmuş gibi gösteren bir zihniyetle saldırıyor. HDP Kadın Meclisi ve bileşenlerinin kadın yapılarına saldırarak, biz kadınları yaşamın dışına çıkarmaya çalışırken, siyasetten de çıkarmaya çalışıyor" dedi. 

‘GERÇEKTEN GAZETECİLİK YAPIN’

Orhan, söz konusu haberleri yapan basın organlarına, "Bu kirli dili terk edin. Gerçekten gazetecilik yapın” diye seslendi. 

Hükümetin kadına yönelik sürdürdüğü “düşman” politikaları karşısında boyun eğmediklerini vurgulayarak, “Geçmiş mücadelemizin gösterdiği gibi, 2020 yılında da ülkede inşa edilmek istenen kayyum rejimine karşı kadın rengimizle mücadeleye devam edeceğiz. Eşbaşkanlık mor çizgimizdir. Kadın çalışmalarımız ve mücadelemiz kriminalize edilemez" şeklinde konuştu.