Star Kadın Derneği’nin kurucularından Rojbin Bor, hakkında son 16 ayda 28 soruşturma açılırken, bir soruşturma da Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin sanal medyada yaptığı paylaşım sonrasında 30 Haziran’da hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla bir soruşturma daha başlatıldı. Açılan soruşturma kapsamında 4 Temmuz’da Van Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren Bor, suçlamaları kabul etmedi. 

PAYLAŞIMA SORUŞTURMA  

Bor, Deniz Poyraz’a ilişkin sanal medyada şu paylaşımda bulunmuştu: "AKP-MHP darbeci ve mafya ittifakı HDP'li yöneticiyi parti binasında öldürttü. AKP-MHP darbeci ve mafya ittifakı HDP'li yöneticiyi parti binasında öldürttü. AKP-MHP darbeci ve mafya ittifakı HDP'li yöneticiyi parti binasında öldürttü.” 

‘SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM’

Soruşturma kapsamında emniyete giderek ifade veren Bor, suçlamaları kabul etmedi. Sanal medyada paylaşımda bulunan Bor şunları belirtti: “ Paylaşımımda ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ya yönelik hiçbir ibare bulunamaz. Kast ettiğim şey bir halk değil, hatta bir siyasi parti bile değil, bir ittifaktır: AKP-MHP ittifakına ‘darbeci’ dedim. Çünkü bir gecede İstanbul Sözleşmesi’ni feshettiler. Onlarca belediye ve yüzlerce kadın kurumuna kayyum atayarak halkın iradesine darbe vurdular. ‘Bu ittifak il binasında bir kadın öldürttü’ dedim. Evet, aynı ittifak, HDP'yi ve Kürtleri sürekli hedef göstererek 'terörist' ilan ederek acılı birçok annenin duygularını istismar edip, HDP binaları önüne gönderen ittifakın kendisidir. Tüm bunlar Deniz Poyraz’ın il binasında katledilmesine sebebiyet vermiştir.”