Van ve çevre ilçelerde iki gündür etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kayyım yönetimindeki belediyenin yol açma çalışmalarında yetersiz kaldığını kent merkezinde esnafın büyük bölümü kepenk açmadı. Kepenk açan esnaf ise, yollar ve kaldırımlarda biriken kar yığınını kürekle temizlemeye başladı. 

‘ELİNDE KÜREK SABAH AKŞAM ÇALIŞIYOR’

Esnaflardan Mahmut İşleri, kenttin yıllardır böyle bir kış görmediğini dikkati çekerek, “Duruma bakarsak bu sefer belediyenin sınıfta kaldığını söyleyebiliriz. Yolar kapalı, iş makineleri çalışmıyor. Vatandaş kendi imkânlarıyla yolları açıyor. Sabah akşam esnaf elinde küreklerle çalışıyor. Daha önce belediyelerin nasıl çalıştığını da gördük. Biz esnafların mağdur olmaması için belediyenin akşamdan temizliğe başlaması gerekiyor” dedi.

‘KAYYUM ÇALIŞMIYOR’

Merkez mahalle yolarının dahi kapalı olduğuna değinen esnaflardan Nevzat Hamzaoğulları da, “Ara yolların çoğu kapalı ve biz esnaflar bu konuda çok mağduruz. Kardan kapanan yollardan bize malzeme getiren araçlar sokaklara giremiyor. Kayyum şimdi insanların gözünü boyamak için iki saat çalışarak, çalışma süsü veriyor. Ama durum ortada” dedi.  

‘ŞEHİR BÖYLEYSE KÖYÜ DÜŞÜNEMİYORUM’

Mehmet Gezer ise, kırsal mahallelerden kimsenin merkeze gelemediğini söyledi. Gezer, “Yoların kapanmasıyla köyden kimse gelemediği için iş yapamaz duruma geldik. Yolar açılmasa, köylüler gelmezse biz esnaflar nasıl iş yapacağız? Şimdilik 600 TL zararım var. Şehirler bu durumda ise, gerisini düşünmek istemiyorum. Çoğu esnaf daha siftah yapmadı” diye belirtti.