Van’da 24 Kasım 2020 tarihinde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanan Mezopotamya Ajansı muhabiri Dindar Karataş 9 Şubat’ta görülen ilk duruşmada tahliye edilmişti. Tutuksuz yargılanan Karataş, yargılandığı davanın 2’nci duruşması Erzurum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Karataş, Van 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nden SEGBİS yoluyla mahkemeye katılarak, savunma yaptı. 

‘HABERLER SUÇ DEĞİL’

Duruşmada savunma yapan Karataş, gazeteci olduğunu ve dosyada yer alan haberlerin somut ve belgeli olduğunu belirtti. Karataş, "Ben gazeteciyim ve gazetecilik faaliyetlerime devam ediyorum.  Dosyada haberler dışında bir şey yok. Yaptığım haber sizin için bir ihbar niteliği taşıyor. Yani sizin yaşanan bir işkence ve darpla ilgili işlem yapmanız gerekiyordu. Haberlerde her şey somut ve belgeye dayanıyor. Dolasıyla yaptığım haberler suç değil” dedi. 

DURUŞMA ERTELENDİ

Avukat İrfan Sarı, dosyadaki eksik hususların giderilmesi için süre istedi. Mahkeme heyeti, Karataş’ın yurt dışı çıkış yasağı tedbirinin devam etmesine karar vererek, sonraki duruşmayı 7 Eylül tarihine erteledi.