Van’ın Başkale ilçesinde 22 Temmuz 2016 yılında ateşli silahla Berivan Bayram’ı katleden Rıdvan Bayram sahte pasaportla 2 gün önce İstanbul Hava Limanı'ndan Türkiye’ye giriş yaparken gözaltına alındı. Rıdvan Bayram'ın gözaltına alınmasını ana akım medya “İran'da vefat etmiş bir kişi adına rüşvet vererek temin ettiği İran pasaportuyla Türkiye'ye giriş yapmak isteyen ve başta "Örgüt üyeliği" olmak üzere 5 ayrı suçtan aranan Rıdvan Bayram (40) İstanbul Havalimanı'nda yakalandı” diye verdi. 

Ana akım medya tarafından Rıdvan Bayram'a ilişkin son dakika haberi geçerken, 4 yıl önce Berivan’ın katledilmesini ise görmedi.

Öte yandan Rıdvan Bayram'ın sahte pasaport üzerinden defalarca Türkiye'ye giriş yaptığı ortaya çıktı. 

NE OLMUŞTU?

Van’ın Başkale ilçesinde cezaevinde çıkan abisini görmek için ailesinin evine giden Berivan Bayram, evli olduğu Rıdvan Bayram tarafından 22 Temmuz 2016 tarihinde ateşli silahla vurularak katledilmişti. Olaydan sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Berivan hayatını kaybetöiş ve bir gün sonra ilçede defnedilmişti. Olaydan sonra kayıplara karışan Rıdvan’ın İran’da olduğu ailesi tarafından da biliniyordu. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılığın tutuklama kararı verdiği Rıdvan Bayram hakkında şu ana kadar bir arpa boyu yol alınmazken, en son ölen bir kişinin kimliğini kullanarak dört gün önce İstanbul Havalimanı'ndan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Rıdvan Bayram, ihbar sonucunda tutuklandı.