İstanbul merkezli operasyon kapsamında 23 Nisan’da yapılan ev baskınlarında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Esra Solin Dal ve Mehmet Aslan, Yeni Yaşam Gazetesi çalışanı Enes Sezgin ile Özgür Basın emekçileri Saliha Aras, Yeşim Alıcı, Beste Argat Balcı, Şirin Ermiş ve Erdoğan Alayumat ile MA eski muhabiri Doğan Kaynak gözaltına alınmıştı.

Van protestoları: 2’si gazeteci 13 kişi hakkında tutuklama talebi Van protestoları: 2’si gazeteci 13 kişi hakkında tutuklama talebi

İstanbul'da gözaltına alınan gazeteciler, Enes Sezgin, Saliha Aras, Yeşim Alıcı, Beste Argat Balcı, Şirin Ermiş ve MA eski muhabiri Doğan Kaynak Çağlayan Adliyesi'nden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılan gazetecileri Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Genel Sözcüsü Esengül Demir, Halkaların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) üyeleri "Özgür Basın susturulamaz" sloganları ile karşıladı. 

‘SÜRDÜRDÜĞÜNÜZ KORKUNUN HİÇBİR ANLAMI YOK’ 

Serbest bırakılan gazetecilerden Özgür Basın emekçisi Saliha Aras, Kürt Gazeteciler Günü'nde gözaltına alındıklarını hatırlatarak, "Mevcut iktidar şunu çok iyi bilsin ki Özgür Basın üzerinde sürdürdüğü korkunun hiçbir anlamı yoktur. 3 arkadaşımız tutukluluğa sevk edildi. Bizler hakikati gerçekle buluşturduğumuz sürece müthiş kazanacağız" diye belirtti.

Avukat Ferdi Yaman ise gözaltı sürecine değinerek, "Buraya getirilen arkadaşlarımız basın faaliyetlerinden dolayı bu süreci yaşadı. Basın emekçilerini serbest bırakın. Özgür Basın susturulamaz” dedi.