CHP Genel Başkanı
Özgür Özel, 4 Mayıs itibarıyla kapsamlı bir saha çalışması başlatacaklarını belirterek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin fiilen seçim kampanyasına geçtiğini açıkladı.
Özgür Özel, Ankara Temsilcisi Aslı Kurtuluş Mutlu’ya yaptığı değerlendirmede, kampanyanın yalnızca genel başkan üzerinden yürütülen bir süreç olmaktan çıkacağını, milletvekilleri, belediye başkanları, PM ve MYK üyeleri ile birlikte 81 ilde sahaya çıkılacağını söyledi.
Partinin 106 bin sandık görevlisiyle kapı kapı çalışma yapacağını belirten Özel, bu sayının ilerleyen dönemde 186 bine çıkarılacağını ifade etti. Sandık görevlilerinin kendi bölgelerindeki seçmenlerle birebir temas kurarak CHP’nin program ve vaatlerini anlatacağını kaydetti.
Özel, kampanyanın aşamalı bir şekilde ilerleyeceğini belirterek:
- Mayıs ayında ilk ziyaretlerin başlayacağını
- Haziran’da ikinci tur ziyaretlerin yapılacağını
- Yaz aylarında farklı saha çalışmalarının süreceğini
- Sonbaharda üçüncü ve dördüncü ziyaretlerin gerçekleştirileceğini söyledi
Seçim tarihine ilişkin değerlendirmede bulunan Özel, seçimlerin en geç 2027 yılının Ekim ayında yapılabileceğini düşündüğünü ifade ederek, erken seçim ihtimaline karşı partinin her an hazır olması gerektiğini vurguladı.
“Bir yıldır daha çok genel başkan koşuyordu, bundan sonra örgüt ve genel başkan birlikte koşacak” diyen Özel, partinin geri çekilmek yerine sahada daha yoğun bir çalışma dönemine girdiğini belirtti. Ayrıca belediyecilik çalışmalarının da bu süreçte önemli bir siyasi alan olduğunu ifade etti.
Özel, CHP’nin hem yargı süreçleri hem de siyasi baskılar karşısında sahadan çekilmek yerine “vites yükselttiğini” söyledi.





