Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Kadın Meclisi tarafından  başlatılan “Kadın Yoksulluğuna Hayır” buluşmaları kapsamında kadın tekstil ve tarla işçilerini ziyaret etti. Buldan, kampanyanın Marmara Bölgesi ayağında ilk olarak Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bulunan bir otelde Bursa Kadın Platformu ile bir araya geldi. Ardından  tekstil ve tarım işçisi kadınlar ziyaret edildi. Ziyarette Buldan’a HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Örgütleme Komisyonu Eş Sözcüsü Özlem Gündüz, Milletvekili Züleyha Gülüm, Kadın Koordinasyonu üyeleri Bedia Akkaya, Feray Mertoğlu, Tülay Çolak, SODAP Sözcüsü Sevtap Akdağ ile Bursa İl Kadın Meclisi üyeleri de eşlik etti.

TEKSTİL İŞÇİLERİ ZİYARETİ

Buldan ve beraberindeki heyet, Yıldırım ilçesinde tekstil atölyelerinde çalışan işçi kadınlar tarafından ilgiyle karşılandı. Buldan, burada kadınların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Kadınlar, kötü yaşam koşullarından ve ucuz işgücü durumundan şikayet etti. Kadınlar, sorunların çözüm yolunun HDP'nin politikalarından geçtiğini ifade ederek, desteklerini sundu. Buldan da kadınlarla tek tek ilgilenerek, sorunların çözümü için çaba harcamaya devam edeceklerini belirtti.

TARIM İŞÇİLERİ ZİYARETİ

Heyet, buradan Yenişehir ilçesinde tarlalarda  çalışan mevsimlik tarım işçisi kadınları ziyaret etti.  Kadınlar tarafından büyük ilgiyle karşılanan Buldan, kadınlarla fasulye toplayıp, sohbet etti. Kadınlar hem ağır çalışma koşulları hem de kötü yaşam koşullarından dert yandı. HDP'nin kapatılma davasına ilişkin sorular üzerine tarlada çalışan erkek bir işçi, "HDP'yi nasıl kapatacaklar. Biz buradayız ve HDP'liyiz. Böyle şey olamaz" diye tepki gösterdi.

Ardından işçilerin kaldığı çadırları ziyaret eden Buldan ve beraberindeki heyet, yine kadınlar tarafından karşılandı. Tarım işçisi kadınlar zor şartlar altında çalıştığını, eşit işe eşit ücret alamadığını, çadırların hijyenik olmadığını, belediyenin sorunları çözmek için hiçbir şey yapmadığını ve kaldıkları çadırlarda elektrik ve su faturalarının çok büyük miktarlarda geldiğini anlattı. Buldan ve heyet birçok çadırı gezerek incelemelerde bulundu.

Ziyaret daha sonra son buldu.(Batman/MA)