AÖL 1. dönem sınav giriş yerleri açıklandı. Açık Öğretim ortaokul ve lise öğrencileri, aol.meb.gov.tr adresinden öğrenci giriş yaparak sınav giriş yerini öğrenebiliyor. MEB, sınav giriş belgesi hakkında öğrencileri uyardı ve sistemde fotoğrafı olmayan öğrencilerin verilen sürede yüklemeleri gerekiyor. Peki, AÖL sınav giriş yeri nasıl öğrenilir? AÖL sınav giriş belgesi için fotoğraf nasıl yüklenir? İşte AÖL sınav giriş belgesi sorgulama ekranı ve sınav tarihleri...

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL, NEREDEN ALINIR?

AÖL 1. dönem sınavı giriş belgesi, 18 Aralık 2023 tarihinde yayınlanacak. Sınav giriş belgesini, Öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile;
- Açık öğretim liseleri için https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx, 
- Açık Öğretim Ortaokulu için https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx internet adreslerinden TC kimlik numarası veya öğrenci numarası ve şifre ile giriş yaparak fotoğraflı sınav giriş belgelerini alabilirsiniz.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL 1. DÖNEM SINAV TARİHLERİ

Açık Öğretim Kurumları (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam
Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Yazılı
Sınavları

Kaynak: 2 yılda 728 bin öğrenci üniversiteyi bıraktı Kaynak: 2 yılda 728 bin öğrenci üniversiteyi bıraktı

1. Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi saat 10.00’da
2. Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi saat 14.00’te,
3. Oturum: 24 Aralık 2023 Pazar günü saat 10.00’da.

FOTOĞRAF NASIL YÜKLENİR?

Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sisteminde fotoğrafı olmadığı için sınav giriş belgesini alamayan öğrenciler ise; kendilerine en yakın irtibat büroları aracılığı ile (Halk Eğitimi Merkezleri, Yurt Dışı İrtibat Büroları, KKTC ) Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemine fotoğraflarını 22 Aralık 2023 tarihi mesai bitimine kadar yüklettirmeleri gerekiyor. 

Sistemde fotoğrafı olmayan öğrenciler 22 Aralık 2023 tarihi mesai bitimine kadar fotoğrafını yüklettirdikten sonra sınav giriş belgelerini alabileceklerdir.