31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerle beraber kürt kentlerinde birçok yerde seçmen kaydırmalar ortaya çıkıyor. Wan’ın ( Van) Artemêt (Edremit) ve Tûşba (Tuşba) ilçelerinde de seçmenlerinin kaydırıldığı öğrenildi.

Tûşba’nın Beyüzümü Mahallesi’nde müstakil bir evde yaşanan 4 kişilik bir ailenin yanına soyadları farklı 8 kişinin daha kaydedildiği ortaya çıktı.  

Müstakil ev bina olarak gösterilmiş!

Tek katlı müstakil bir evde yaşanan Erol ailesi, e-devlet’ten Yurtiçi Seçmen Sorgulama kısmında yaptığı arama sonucu müstakil ev olan ikametgahlarına, “Aynı binada oturan seçmenler” kısmının olduğuna dikkat çekerek, 8 kişinin isminin de yer aldığını belirtti. Müstakil olan ve bina olarak gösterilen ikametgahda, “Aydın, Çağlar, Duran, Furat, Yıldız, Sancak, Özer” soyadlı kişilerin de kaydedildiği belirtildi. 

Seçmen kaydı itirazına ‘ret’ cevabı

Artemêt ilçesinin Eminpaşa Mahallesi’nde ise müstakil ve boş olan üst katı yaşanılmayacak bir ev ve alt katı dükkan olan yerde, bir kişinin kayedildiği ortaya çıktı. Seçmen sorgulama kısmında ortaya çıkan bu duruma Beyazpolat ailesi, Edremit İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na itiraz ederek söz konusu kişinin kaydının silinmesini istedi. Ancak Seçim Kurulu ise, evin aynı aileden olan ve vefat eden birinin adına olduğu için Beyazpolat ailesinin talebini reddetti.

Bunun üzerine Beyazpolat ailesi Halkladır Eşitlik ve Demokrasi Partisi  (DEM Parti) Wan Seçim İşleri Komisyonu’na başvururken, DEM Parti’nin bu duruma itiraz edeceği belirtildi. 

Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Akkoş: İçi boşaltılmış talan edilmiş bir belediyeyi devraldık Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Akkoş: İçi boşaltılmış talan edilmiş bir belediyeyi devraldık

Jinnews Haber Ajansı