Wan’daki kadınlar, Artemêrt (Edremit) ilçesinde 16 Ocak’ta evli olduğu İbrahim Ateş tarafından katledilen Adile Ateş için Eminpaşa Mahallesi’nde kurulan taziyeyi ziyaret etti. Ziyarette, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Star Kadın Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD) Kadın Komisyonu, Wan Barosu Kadın Hakları Merkezi üyeleri, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nin (ÖHD) yöneticileri ile çok sayıda kadın yer aldı.  

Van'da AKP’li başkan seçimi kaybedince yardım kartlarındaki parayı geri çekti Van'da AKP’li başkan seçimi kaybedince yardım kartlarındaki parayı geri çekti

Ziyarettin ardından yapılan açıklamada konuşan İHD Wan Kadın Hakları Komisyonu üyesi Ayten Kıran, bütün kadın katliamlarında olduğu gibi bir kez daha failin mağdur, kadının suçlu gösterildiğini belirterek, “Kadın katliamlarının artık devlet politikası olduğu açıktır. Kadınların katledilmesini devlet olağan bir durum haline getirdi. 30’lu yaşlarda ve 75 yaşında bir adamla evlendirilmiş kadının ölümünü meşrulaştırmak için akla hayale gelmeyecek gerekçeler ortaya sunuluyor. Erkek egemen zihniyet tarafından bir kadının daha yaşam hakkı elinden alındı. Bütün kadın katliamlarının takipçisi olduğumuz gibi bu durumunda takipçisi olacağımızı bildiriyoruz” diye belirtti.