Ekonomik kriz giderek derinleşirken, AKP-MHP iktidarı savaşa ayırdığı bütçeyle halkın daha fazla yoksullaşmasına neden oluyor. Emekli maaşı ile geçinenler aldıkları maaşın ay sonuna kadar eridiğini belirtirken, düzenli maaşı olmayanlar ise açlık sınırın altında yaşadıklarını ifade etti. 

'SORUMLUSU İKTİDARDIR'

Geçinemediklerini söyleyen yurttaşlara ekonomik krizin nedenini sorduk. Van’da emekli maaşı ile geçimini sağlayan Ömer Zeki, ekonomik krizin tek nedeninin iktidarın politikaları olduğunu belirtti. Zeki, “Ürünlere her gün zam geliyor. Emekli maaşıyla 15 kişiye bakıyorum. Ben, 63 yaşındayım ilk defa böyle bir krizle karşılaşıyorum. Tarım ülkesi olduğumuz halde yiyecek almakta zorlanıyorum. Böyle giderse kıtlık çıkacak. Bütün bu yaşananlar AKP iktidarı eliyle gerçekleşiyor. Bu durumun sorumlusu da iktidarın kendisidir” dedi.

'BU İKTİDARLA DÜZELMEZ'

Cemil Şahinan da, “Bugün pazara geldim ama zamlardan dolayı ihtiyacım olan bazı sebze, meyve ve yiyecekleri almadan geri dönüyorum. Ekonominin artık düzelecek bir tarafı yok. İktidarın bu durumu düzelteceğine de inanmıyorum” diye konuştu.

'ÜLKE KAYNAKLARINI KULLANIYORLAR'

AKP İktidarının yolsuzluklara battığını belirten Kazım Abi ise, “Ramazan ayındayız ama doğru dürüst eve bir şey alamıyoruz. Yaşanan ekonomik krizin sebebi ise ülkeyi yönetenlerdir. Ülkenin kaynaklarını halk için değil kendileri için kullanıyorlar” diye belirtti. 

60 yaşında olduğunu ve ilk kez böylesi bir ekonomik kriz gördüğünü söyleyen Tacettin Tekçe, iktidarın hem insanları yoksullaştırdığını hem de halkın iradesine saygı duymadığını belirtti. Tekçe, “İktidara gelen çok parti gördüm ama AKP kadar halka sıkıntı yaşatan bir iktidar görmedim. Bu bir kriz değil, bilinçli bir şekilde halkı açlıkla terbiye etme meselesidir. Bizleri bu şekilde perişan ederek kendilerine muhtaç etmeye çalışıyorlar. Bunların yanında Kürt illerinde halkın seçtiği belediye başkanlarını görevinden alıp kayyım atıyorlar. Bu iktidar artık gitmeli. Halkın iradesine saygı duymayan bir iktidarı hiç kimse kabul etmemeli” ifadelerini kullandı. 

'BÖYLE GİDERSE KITLIK OLUR'

Ürünlerin sürekli zamlanması nedeniyle artık pazara gelemediklerini belirten Pakize Mamak, “Eskiden haftada bir pazara geliyorduk, artık ayda 1 pazara geliyoruz. Domatesin kilosu 25 TL, patlıcanın 30 TL, patatesin 10 TL, soğanın 10 TL olmuş, nasıl alalım ki? Böyle giderse kıtlık olur. Artık insanların dayanacak gücü kalmadı. Sürekli getirilen zamlar nereye kadar gidecek. Ramazan ayındayız ama evimiz bir yiyecek alamıyoruz. Bütün bu sorunların kaynağı ülkeyi yöneten iktidarın politikalarıdır” şeklinde konuştu.