AKP'li büyükşehir belediyesi ekiplerinin, kendi sorumluluk bölgesinde yol yapmak isterken CHP'li İzmit Belediye ekiplerini engellemesiyle bölgeye İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in gelmesinin ardından; kendini yere atıp yuvarlanan AKP İzmit Belediye Meclis Üyesi İbrahim Efe, bir açıklama yaparak özür diledi.

Hewler Valisi Xoşnav'dan Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret Hewler Valisi Xoşnav'dan Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret

Sosyal medya hesaplarından yazılı açıklama yapan İbrahim Efe, şu ifadeleri kullandı:

"Doğup büyüdüğüm mahallem Tavşantepe başta olmak üzere, şehrimize hizmet etmek için çocuk denecek yaşlarda siyasetin içine girdim. Benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen komşularım, dostlarım, arkadaşlarım sayesinde önce mahallemde muhtar olarak bu yüce duyguyu yaşamayı Rabbim bana nasip etti. Çok şükür ki şimdi de İzmit Belediye Meclis Üyesi olarak milletimize hizmet etmek nasip oldu. Bu yeni görevimin verdiği sorumlulukla ve aynı zamanda mahallemin hemen yanı başındaki bir talep ve ihtiyaç olarak Kocaeli Şehir Hastanesi'ne yaya geçişi yapılması için farklı kurumlarla temas halindeydim. Bu sabah İzmit Belediyesi ekiplerinin olay yerinde engel çıkardığı şeklinde haberi aldığımda öfkeme yenik düştüm, kontrolümü kaybettim. Ailemi, dostlarımı, dava arkadaşlarımı ve bizlere güvenen herkesi hayal kırıklığına uğratan görüntülerin yaşanmasına neden oldum. Çok üzgünüm. Yaşadığım üzüntüyü ifade edecek kelime bulamıyorum. Özellikle bana çok güvenen ve desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen ailem ve dostlarım başta olmak üzere, değerli dava arkadaşlarımdan, il ve ilçe başkanlarımdan, belediye başkanlarımdan, çok kıymetli hemşehrilerimden hiçbir mazerete sığınmadan özür diliyorum."

NE OLMUŞTU?

AKP yönetimindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, CHP'li İzmit Belediyesi ekiplerinin Kocaeli Şehir Hastanesi’ne yapmak istediği alternatif yol çalışmalarına engel olmuş, büyükşehir belediyesinin iş makineleri yolu kapatırken yola girmek isteyen İzmir Belediyesi ekipleri fiziki müdahaleye maruz kalmıştı.

Bunun üzerine İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, çalışma yapılmak istenen bölgeye gitti. Olay yerinde bulunan AKP İzmit Belediye Meclis Üyesi İbrahim Efe, Hürriyet’in yanına yaklaşmak isterken yanındaki bir kişi koluyla iterek Efe'nin yaklaşmasına izin vermedi. Bunun üzerine Efe, bir anda kendini yere atarak yuvarlanmaya başlamıştı.

Müdahale olmamasına rağmen saldırıya uğradığını iddia eden Efe, kendisini iten kişiyi de yere düşürmüş, ayağa kalkıp kendini tekrar yere atmıştı.

Belediye Başkanı Hürriyet, yürümeye devam ederken o anlar kameralar tarafından kaydedildi.

'TÜGVA VE ENSAR’IN HINCINI ALIYOR'

Olay sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hürriyet, “Artık bu kadarı da fazla. Büyükşehir ekipleri bizim Fen İşleri ekiplerine saldırıyor. Biz uzlaşı dedikçe artık iş sinsi sinsi engellemeyi de aştı, fiziki saldırıya kadar vardı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bizden TÜGVA ve ENSAR’ın hıncını alıyor anlaşılan" demişti.