Olay, dün Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan Kültür Mahallesi Orhan Tolunay Cami'nde 19.10 sıralarında meydana geldi.Van'dan Antalya'ya çalışmak için giden ve bir süredir ekonomik yönden bunalıma girdiği belirtilen Muzaffer Y. (31) isimli Vanlı genç Camide asılı halde ölü bulundu.

İddialara göre , yaklaşık 1 aydır camiye gelip namaz kılan Van nüfusuna kayıtlı Muzaffer Y. (31), akşam cami imamının tam kapıları kapatacağı sırada camiye tekrar geldi. İmama 'Kur'an-ı Kerim okuyup 2 rekat namaz kılacağım' diyerek camiyi kapattırmayan Muzaffer Y. yatsı namazı için camiye gelen cemaat tarafından üst kattaki korkuluklara iple asılı halde öldü bulundu.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Muaffer Y.'nin hayatını kaybettiği belirlendi. 


 

Muzaffer Y. ile en son ikindi namazında konuştuklarını belirten Mikail Gül isimli kişi, "Geldiğimde yukarı çıktım, etrafıma baktığımda arkadaşımızı merdivenlerde ölü halde buldum. Tanıdığımız bir arkadaşımızdı. Çok samimi değildik ama geçen ikindi namazında biraz konuştuk. Yeni Kur'an-ı Kerim okuyordu, yeni öğrenmeye başlamıştı. Eli yüzü temiz birisiydi. Geldiğimizde gördüğümüz manzara çok kötü oldu. İşten çıkmıştı Covid'den dolayı diye biliyorum. Temiz bir çocuktu hiç asi değildi sakindi." dedi.

İncelemelerin ardından Muzaffer Y.'nin cansız bedeni Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.