İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün bünyesindeki Kadın Yaşam Merkezi, "Hayatlarımız ve Haklarımız için Bir Aradayız" şiarıyla hizmete girdi. Kadın Danışma Merkezi’nin açılış törenine İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan, Barış Anneleri, TJA aktivistleri, HDP İlçe Eş Başkanı Öznur Bartın, Belediye Meclis Üyeleri ve belediye emekçileri katıldı.

İpekyolu Belediye Eş Başkanı Şehsade Kurt, açılış töreni nedeniyle yaptığı konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başladı. Konuşmasında Türkiye’nin kadın hakları ve kadına verilen değer noktasında içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Kurt, hemen her gün kadına yönelik şiddetin farklı örnekleriyle karşılaştıklarını söyledi.

KADINLAR ARASI DAYANIŞMAYI YÜKSELTME ÇAĞRISI

Kadın haklarının savunulmasının kadına yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması ile mümkün olacağını belirten Kurt, “Bu açıdan hukukun tek hedefinin toplumsal düzeni korumak değil, aynı zamanda belli amaçlar doğrultusunda zihniyet dönüşümünün ve ilerlemenin gerçekleştirilmesine dair ön açıcı olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda kadınlar arası dayanışmayı yükseltmek, örgütlülüğü geliştirmek, özel olarak kadına yönelik aile içi şiddete karşı mücadele eden kadın grupları ve kuruluşları arasında deneyim aktarımını sağlamak, kadına yönelik aile içi şiddete karşı mücadelede ortak bir dil, politika ve eylem programı oluşturmak amacıyla kurulan İpekyolu Kadın Danışma Merkezi’nin önemi büyüktür” diye konuştu.

‘KADINLARIN KENDİLERİNİ AİT HİSSETTİKLERİ BİR YER OLACAK’

“Burası kadınlar için bir kurumdan çok, ait hissedecekleri güvenli bir yer olacak” diyen Kurt, “Onlara hem hukuki hem de psikolojik destek hizmeti verilecek. 6 aylık bir emeğin ürünü olan merkezimizde emeği geçen, başta kadın çalışma arkadaşlarım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İpekyolu belediyesi olarak kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarımızı sürdürerek kadınlar açısından hayatı paylaşacak ve kolaylaştıracak adımları tek tek atacağız" ifadelerini kullandı.

Kurt’un konuşmasının ardından eşbaşkanlar, Barış Anneleri ve TJA Aktivistleri, Kadın Danışma Merkezi’nin açılış kurdelesini kesti. Kurdelenin kesilmesinin ardından katılımcılar Kadın Danışma Merkezi’ni gezerek yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ HAKKINDA

Kadın Danışma Merkezi kadınlara birçok alanda hizmet verecek. Bunlar arasında, sosyal hizmet danışmanlığı, psikolojik danışmanlık, hukuki danışmanlık, sığınma evine yönlendirme ve yerleştirme, kadınların yararlanabilecekleri sosyal, kültürel, sportif etkinlikler ve eğitimler hakkında bilgilendirme, şiddetle mücadele konusunda kurumlarla işbirliği yürütme gibi alanlar olacak.

MERKEZE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Şiddet gören ya da şiddete uğrama riski olan, yasal haklarını öğrenmek isteyen, sosyal, psikolojik, ekonomik ve hukuki desteğe ihtiyaç duyan her kadın İpekyolu Kadın Danışma Merkezi’ne başvuru yapabilecek.