Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Şehzade Kurt ve Azim Yacan, Cevdet Paşa Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek, yapılacak çalışmalara dair görüş ve önerileri dinledi. 

Mahallededüzenlenen halk toplantısına, Eşbaşkan Mustafa Avcı, İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Şehzade Kurt ve Azim Yacan, HDP İpekyolu İlçe Eşbaşkanları Öznur Bartın ve Bahatin Karaman katıldı. 

Eşbaşkan Avcı ve beraberindekilerin yoğun ilgiyle karşılandığı toplantıda, halk mahallede yaşanan sorunları dile getirerek, yapılacak çalışma ve projelerde kadın, genç ve çocukların ihtiyaçlarının gözetilmesini istedi. Halk, ayrıca mahallenin isminin eski ismi olan Erek ile değiştirilmesini talep etti. 

‘PLANLAMAMIZI ORTAYA ÇIKARACAĞIZ’ 

Toplantıda konuşan Eşbaşkan Mustafa Avcı, “Planladığımız halk ve muhtarlar buluşmalarına devam ediyoruz. Siz değerli halkımıza iyi, güzel ve kaliteli bir hizmet sunabilmek için buradayız. Bugün yapacağımız toplantıda sizlerin görüş, öneri ve eleştirileri ilgili yetkili arkadaşlar tarafından not alınıyor. Yapacağımız her proje sizlerin öneri ve görüşleriyle gerçekleşecektir. Yerinde incelemeler yaparak, eksikleri ve yapacaklarımızı tespit ediyoruz. Bütün raporlarımızı dosyalayıp ilgili daire başkanlıklarına ulaştırıyoruz. Planlamalarını buna göre yapıyorlar. Hem yıllık hem de yıllara dairi planlamalarımızı çıkarıyoruz. Bunun sonunda 5 yıllık planlama ve stratejimizi ortaya çıkaracağız. Sizler de öneri, plan ve görüşlerinizi belirtirsiniz. Hepimiz farklı ve ayrı siyasi düşünceleri taşıyoruz olabiliriz ama biz ayrım yapmaksızın ve esas belediyecilik kimliğimizle hizmet yapacağız” dedi. 

'BANKAMATİK MEMURLARI VAR'

Belediyenin personel alımına dair de konuşan Avcı, “Yıllardır belediyede çalışıyor gibi görünüp ama hiçbir şekilde hizmet etmemiş olanlar var. Bu konuda yaptığımız tespitler var. Sadece bankamatik memurları var ve bunun için daire başkanları kendi bünyesinde bunların tespitini yapmış ve bunlarla ilgili gerekli çalışmaları yapacağız. 2020 sonuna kadar herhangi bir alım yapmamız söz konusu değil. Bundan sonra yapılacak alımlarda iş tanımı yapılarak, işin uzmanı kişiler ihtiyaç doğrultusunda alınacak ve ilk önceliklerimiz kayyum döneminde işten çıkartılan insanlarımız olacak. Kirli bilgiliğine kimse itibar etmesin” diye konuştu. 

Toplantı, aktarılan sorunlar ve önerilerin not alınmasıyla sona erdi.