Hasta ve infazları yakılan tutuklu ailelerinin, Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 74'üncü gününde devam ediyor. Bugünkü nöbeti, Bandırma T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Malik Demirağaç’ın annesi Emine Demirağaç, Van F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Botan Timur’un babası Kazım Timur ve Sinan Karel'in annesi Zeynep Dayan sürdürdü. Eylemi Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Kadın Meclisi ile Van Barış Anneleri Meclisi üyeleri ziyaret etti. 

‘TECRİT İNSANLIK SUÇUDUR’

Ziyarette konuşan TJA aktivisti Aynur Sarıca, ailelerin eylemlerinin mücadelelerine güç verdiğini belirterek, her alanda bu taleplerin karşılanması için seslerini yükselteceklerini belirtti. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Sarıca, “Öcalan üzerindeki tecrit insanlık suçudur. Tecrit son bulana dek mücadelemiz de sürecek” dedi. 

HDP İpekyolu Belediye Meclis Üyesi Asya Ertaş ise, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptıkları tüm etkinliklerde temel gündemlerinin tutuklular üzerindeki ihlaller olacağını söyledi.