İnfazı yakılan ve hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle ailelerin, Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti, 57’inci gününde devam ediyor. Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu, nöbetteki ailelere dayanışma ziyaretinde bulundu. KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Zeki Seven, ailelerin mücadelelerine destek vermek için geldiklerini söyledi. 

‘HUKUKSUZLUK DÜZENİ DEVAM EDİYOR’

Hasta ve infazı haksız yere yakılan tutukluların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan Seven, “Bu ülkede hukuksuzluk düzeni devam ediyor. En çok da hasta tutsaklar ve mahpuslar üzerinde bu baskılar ağır bir şekilde sürdürülüyor. Cezaevindeki hukuksuzluk ve işkencelerin son bulmasını talep ediyoruz. Bugün annelerimizin mücadelesini desteklemek ve yanlarında olduğumuzu göstermek için geldik” dedi. 

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Hasta tutuklu İbrahim Alkan’ın eşi Dilşah Alkan ise, dayanışmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Ülkede adalet olmadığını belirten Alkan,“Adaleti mücadelemiz ve kararlığımızla getireceğiz. Tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasını istiyoruz. Serbest bırakılana kadar eylemimiz sürecek” şeklinde konuştu.