Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs tüm Dünyayı etkisi altına alarak tehlikeli bir boyuta ulaştı. Dünya geneli son 24 saatte 33 binin üzerinde insan hayatını kaybederken, vaka sayısı ise 700 bine yaklaştı,Türkiye'de ise toplam vaka sayısı 9 bin 217 'ye, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 131'e yükseldi.

Van-İran sınırında bulunan Çaldıran ilçesine bağlı Han (Xan) mahallesi'nin ardından İran sınırında bulunan birdiğer yer olan Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç (Xaşkan) mahallesi ile Çatak ilçesi Alacayer (Berxo) mahallesi'ne bağlı Çemik ve Tellikaya mezraları dünden buyana koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle karantina altında tutuluyor.

İSTANBUL'DAN GELEN YURTTAŞLARDAN YAYILDI

Edinilen bilgilere göre, İki mahalle ve iki mazranın İstanbul'dan gelen iki kişide koronavirüs tespit edilmesi sonucu karantina altına alındığı belirtildi.Şehir dışından gelen ve koronavirüs tesbit edilen yurttaşların mahallede temas ettiği kişiler ise sağlık taramasından geçiriliyor. 

Jandarma ekipleri karantina altına alınan 4 mahallede yolları keserek, hem yaya hemde araçların giriş çıkışlara izin vermezken, karantina süresinin en az 14 gün süreceği belirtildi.

Öte yandan, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ise, Van'daki vaka sayılarının 20'nin üzerinde omadığını söyledi.(HABER MERKEZİ)