Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın "Çocuk istismarına evlilik yoluyla af" düzenlemesine birçok kentten tepki geldi. 

Özgür Kadın Hareketi (TJA), “Çocuk istismarının affı olmaz” sloganıyla tasarıya tepki gösterdi. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Toplantı Salonu'nda yapılan açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan, HDP il ve ilçe  eşbaşkanları ile  KESK, Mavi Göl Kadın Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Van-Hakkari Tabip Odası ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyelerinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

Açıklama öncesi konuşan Orhan, istismarcıları koruyan yasakların çıkmaması için her yerde mücadele edileceğini söyledi. TJA adına konuşan Serap Güvenç, yasaların istismarcıları değil çocuk ve kadınları korumayı esas alması gerektiğini belirtti. "İktidarın, küçük yaştaki kız çocuklarıyla evlenen erkeklerin istismar suçundan affedilmesine yönelik bir tasarı hazırladığıyla ilgili haberler bir süredir basına yansımaktadır. Son çıkan haberlere göre AKP tarafından 15 yaş farkının bir kriter olarak benimsenmiş olduğu ve çocuk istismarını meşrulaştıracak bu affin bütçe görüşmeleri tamamlandıktan sonra, Ocak 2020 gibi meclise getirileceği söylenmekte. AKP 2016 yılından beri sistematik olarak çocuk yaşta, zorlave erken evlendirmelerin önünü açacak, çocuk istismarını meşrulaştıracak bu af da dahil birtakım yasa değişiklikleri ve uygulamaları gerçekleştirmeye çalışmaktadır" diyen Güvenç, tüm milletvekillerini tasarının yasalaşmaması için gerekeni yapmaya, basın ve medya kuruluşlarını ve kamuoyunu bu konunun takipçisi olmaya çağırdı.