Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Gözütok'un öğrenci kadınları tacize maruz bırakıp ailelerini tehdit etmesini Meclis'e taşıdı. Muazzez, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Önergede, üniversitelerde ya da üniversitelilere yönelik şiddet ve taciz haberlerindeki artışa dikkat çekilerek, sadece bu  yıl içerisinde yaşananların, sorunun boyutuna işaret ettiği kaydedildi. 

Önergede, şu ifadelere yer verildi: "Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlahiyat Fakültesi’nde eğitim gören çok sayıda kadın öğrenci, Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı olan profesörün (Ş.G) kendilerini cinsel tacize maruz bıraktığını iddia ederek basına, kamuoyuna ve savcılığa çağrıda bulunmuşlardır. Söz konusu kişinin, kendi konumunu kullanarak, not verme, yüksek lisansa kabul ve diğer bazı durumları alet ederek kadın öğrencileri taciz ettiği iddia edilmektedir. Önceki dönemlerde diğer fakültelerde de benzer iddialarla kadınların başvuruları olmuş ancak tacizciler hakkında herhangi bir soruşturma açmak yerine olayın üstünün tehditlerle kapatıldığı iddia edilmektedir. Yine yaşanan son vakada Ş.G’nin doğrudan ve dolaylı olarak öğrencilerin ailelerine ulaşıp tehditlerle şikayetlerin geri çekilmesini talep ettiği iddia edilmektedir. Söz konusu iddiaların zamanında soruşturulması ve sorumluların yasal yaptırımlara maruz bırakılması yeni vakaları önleyecektir. Yaşanan vakaların önemli bir nedeninin uygulanan cezasızlık politikası olduğu ifade edilebilir."

Önergede, Bakan Ziya Selçuk'tan şu soruları yanıtlaması istendi: 

"*Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde İlahiyat Anabilim Dalı Başkanlığı’ndaki taciz iddialarına dair herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturma kaç kişi hakkında açılmıştır?

*Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde taciz iddiaları savcılığa aktarılmadan önce üniversite yönetimine iletildiği halde iddiaların üstünün örtüldüğü iddiası nedeniyle fakülte ve üniversite yöneticileri hakkında açılan bir soruşturma var mıdır?

*Yüzüncü Yıl Üniversite’sinde taciz iddialarının yaşanması nedeniyle İlahiyat Fakültesi dışında soruşturma yapılan fakülteler veya görevliler mevcut mudur? Üniversite genelinde son 5 yılda bu nedenle görevinden uzaklaştırılan kişi sayısı kaçtır?

*Tacize uğradıkları iddia edilen öğrencilere yönelik tacizci olduğu iddia edilen profesör başta olma üzere muhtemel yeni saldırıların önlenmesi amacıyla herhangi bir tedbir alınmış mıdır? 

*Öğrencilerin kişisel dokunulmazlık hakları, eğitim ve diğer haklarının korunması için hangi önlemler alınmıştır?

*2019 yılında Türkiye’de üniversitelerde öğretim üyelerinden kadın çalışanlara ve öğrencilere yönelik taciz, tecavüz ve saldırı iddiaları nedeniyle görevden uzaklaştırılan veya soruşturma açılan kişi sayısı kaçtır?

*Erkek öğretim üyelerinden kadınlara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi amacıyla bakanlığınızın uyguladığı özel politikalar nelerdir?"