İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi, katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ve Özgür Gündem Gazetesi dağıtımcısı Orhan Karaağar’ı andı. 

İHD Van Şubesinde düzenlenen toplantıda şube yöneticisi Serdar Çevik, açıklama yaptı. “Katliamın gerçek failleri, düğmeye basanlar, yol boyunca her şeyden haberdar olanlar, yol verenler, göz yumanlar yargılanmadı” diyen Çevik, Hrant’ı katledenlerin Türkiye’nin en baştan beri cezasızlık zırhı tarafından korunduğunu vurguladı. 

'MÜCADELEYİ BİRLİKTE VERECEĞİZ'

Van’da 2 Nisan Caddesi’nde 19 Ocak 1993 yılında katledilen Özgür Gündem gazetesi çalışanı Orhan Karaağar’ı da anan Çevik, Karaağar'ın ölümünün 29’uncu yılında faillerinin yargılanmadığını söyledi. Çevik, “Türkiye’de haklar ve yükümlülükler anayasa ile güvence altına alınmasına rağmen bu güvence ötekiler yani Kürt, Ermeniler ve diğerleri açısından en temel ve mutlak hak olan yaşam hakkının dahi ihlal edileceğinin güvencesi olarak uygulandı. Biz o zamandan bu yana olduğu gibi, bundan sonra da her ırkçılık örneği, linç girişimi, ayrımcılık, nefret vakasında harcayacağımız tüm emekte, verdiğimiz her mücadelede, Hrant Dink’i ve Orhan Karaağar’ı yanımızda hissedecek, mücadelemizi onlarla birlikte vereceğiz” ifadelerini kullandı.