31 Mart 2024 yerel seçimlerinde DEM Parti'nin oylarıyla Birecik Belediye başkanı seçilen Mehmet Begit, 4 meclis üyesiyle birlikte DEM Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Begit, yoluna bağımsız olarak devam edeceğini söyledi.

Son günlerde AKP'ye geçeceği iddiaları ortaya atılan Begit, istifa gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

"Söyleyeceğim lafların kesinlikle bize güvenip oy veren DEM Parti üyeleri ile bir ilgi ve alakası yoktur ancak seçimden sonraki süreç içerisinde özellikle bir grup tarafından bayrağımıza, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrıca seçimden sonraki süreç içerisinde dışarıdan yönetme hususunda baskılar oluşmaya başladı. Ben ilçemiz Birecik halkı ile yönetmeye talibim. Birecik ilçesini sadece Birecik halkı yönetir. Bu hususta kararlıyım. Hiçbir irade halkın iradesinin üzerinde değildir. Bu sebeplerden dolayı DEM Partiden 4 encümen arkadaşımla birlikte istifa ediyorum. Birecik Belediye Başkanlığı görevime encümen arkadaşlarımla birlikte bağımsız olarak devam ediyoruz. Birecik halkının emrindeyiz."

AKP'YE GEÇECEĞİ İDDİA EDİLDİ

Önder’den Kobanê kararı yorumu: AKP’nin ilerideki yargılanmasının ön iddianamesidir Önder’den Kobanê kararı yorumu: AKP’nin ilerideki yargılanmasının ön iddianamesidir

DEM Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adayı gösterdiği Begit, oyların yüzde 54,39'ünü alarak Birecik Belediye başkanı seçildi. En yakın rakibi olan AKP adayına yaklaşık yüzde 50 fark atan Begit'in son günlerde AKP'ye geçeceği iddia ediliyordu. 25 Nisan'da Birecik Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada bu iddia yalanlanmış, "Başkanımız Sn. Begit, seçimi kazandığı DEM Parti ile yoluna devam etmektedir ve herhangi bir partiye geçişi söz konusu değildir" ifadesi paylaşılmıştı.