Bu yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı, Êlih ve Wan’da düzenlenecek bölgesel mitinglerle karşılanacak. Wan’da 1 Mayıs Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası, Wan Barosu, Wan-Colemêrg Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası Wan Şubesi ve Türk Mimar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) Wan İl Koordinasyon Kurulu (İKK) öncülüğünde Musa Anter Barış Parkı’nda kutlanacak.

Van'da ARSİSA yöneticisi Acar: Asimilasyona karşı 365 günümüz Kürtçe olmalı Van'da ARSİSA yöneticisi Acar: Asimilasyona karşı 365 günümüz Kürtçe olmalı

Bölge mitingine, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hamitoğulları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, KESK Eş Genel Ahmet Karagöz, Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbakanı Neslihan Şedal da katılarak, konuşma yapacak. Öte yandan mitingde, sanatçılar Fazıl Demir, Koma Janya ve Babetna grubu sahne alacak. 

1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Murat Atabay, tüm emekçileri 1 Mayıs Wan bölgesel mitingine katılmaya davet etti. 

'SAVAŞ POLİTİKALARINA KARŞI' 

1 Mayıs’ta İpekyolu ilçesinde bulunan Günpaş AVM önünde toplanılacağını ifade eden Atabay, buradan kortejler halinde Musa Anter Barış Parkı'na kadar yürüyüş düzenleneceğini ifade etti. 

Türkiye’de emekçilerin, emek sömürüsü ve açlık sınırı altında ücretlere mahkûm edildiğini söyleyen Atabay, “Halkın derin bir yoksullukla boğuştuğu çok ciddi, zorlu süreci yaşıyoruz. İktidar, ekonomik krizin en temel etkenlerinden biri olan savaş politikalarını bilerek, isteyerek sürdürüyor. Sadece emeği ile geçinen emekçiler ve işçiler değil, herkes ekonomik krizden etkilenmiştir. Türkiye’deki yürütülen bu politikalardan dolayı ciddi sorunlar yaşanmakta. Bu 1 Mayıs alanlarında bu sorunları dile getireceğiz. Hem bütçenin halka aktarılması, hem de savaş politikalarına karşı barışı savunan bir miting olacaktır. Bundan dolayı emperyalist güçlere karşı olmak isteyen bütün halkımızı alanlara davet ediyoruz”  şeklinde konuştu.