Gazeteci Arif Aslan hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın 11'inci duruşması ertelendi.  

Gazeteci Arif Aslan hakkında, kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi binasının çekimini yapmak gerekçe gösterilerek "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın 11'inci duruşması Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Aslan ve avukatı duruşmaya katılmadı. 

Aslan'ın avukatı, savcılığın bir önceki celsede verdiği mütalaaya karşı savunma yapmak için yazılı ek süre talebinde bulundu. 

Talebi kabul eden mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

OKTAY CANDEMİR

Gazeteci Oktay Candemir, “Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek ” iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. 

Gazeteci Oktay Candemir hakkında, 5 Eylül 2019 tarihinde kaleme aldığı köşe yazısındaki “AKP bölünecek, hasılı bir doğum olacak bu kesin! Bunu bilen Erdoğan, çocuğun sakat doğması için her şeyi yapıyor. Tam bir böl-parçala-yönet politikası” ifadeleri gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek” iddiasıyla açılan davanın 3’üncü duruşması görüldü. 

Van 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Candemir katılmazken avukatı Erhan Çiftçiler salonda hazır bulundu. Av. Çiftçiler, müvekkilinin yaptığı paylaşımının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek, beraat istedi. 

İddia makamı, mütalaasında Candemir'in cezalandırılmasını istedi. 

Mahkeme ise, suç unsurlarının oluşmadığından kaynaklı Candemir’in beraatına karar verdi. 

ABDULLAH KAYA

Gazeteci Abdullah Kaya hakkında "örgüte yardım etmek" iddiasıyla açılan davanın 14'üncü duruşması ertelendi.  

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Abdullah Kaya hakkında, Ağrı Dağı'nda 3 Eylül 2014 tarihinde düzenlenen "Barış ve Doğa Festivali”nde haber takibi yaptığı gerekçesiyle "örgüte yardım etmek" iddiasıyla açılan davanın 14'üncü duruşması görüldü. Ağrı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Kaya hazır bulundu. Kaya'nın avukatı mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. 

Duruşmada söz verilen Kaya, avukatının olmamasından kaynaklı savunma yapmayacağını belirtti. 

Mahkeme, dosyadaki eksikliklerinin tamamlanmasına karar vererek, duruşmayı 1 Temmuz'a erteledi.(MA)