Cezaevlerinde artan hak ihlalleri sınır tanımıyor. Hasta tutuklu Semiran Erbağ (30), 3 yıldır "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla yargılanıyor. Erbağ, yüksek tansiyon, mide rahatsızlığı ve kalp damarlarında daralma gibi sağlık sorunları yaşıyor. Yaklaşık bir yıl önce sağlık sorunlarından kaynaklı Van T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edilen Erbağ, özellikle yüksek tansiyon nedeniyle haftada birkaç kez hastaneye götürülüyor. Erbağ'ın durumundan endişe eden ailesi, tahliye edilmesi çağrısında bulundu.   

'KIZIMI TANIYAMIYORUM'

Tutuklu kızı gibi yüksek tansiyon hastası olan ve bundan kaynaklı daha önce felç geçiren Güler Erbağ, kızının sağlığından endişe duyduğunu kaydetti. Kızı ve cezaevlerindeki tüm hasta tutukluların tahliye edilmesini isteyen anne Erbağ, “Kızım hasta tutuklu ve tedavi edilmiyor. O kadar çok zayıflamış ki tanıyamıyorum bile. Buna rağmen her gün hastaneye götürüyorlar. Cezaevlerinden cenazelerin çıkmaması için hükümete çağrıda bulunuyorum; Tüm hasta tutukluları serbest bırakın" diye konuştu.  

'KALBİN SAATLİ BOMBA GİBİ'

Bir hafta önce kardeşini ziyaret ettiğini aktaran abla Deniz Taşkar ise, yaptığı görüşmede kardeşinin kendisine "Doktor kalbimin saatli bir bomba gibi olduğunu söyleyerek, tehlikeye dikkat çekti" dediğini aktardı. Kardeşinin sağlık durumunun gittikçe kötüye gittiğini söyleyen Taşkar, kalp damarlarındaki daralmadan kaynaklı hayati risk bulunduğunu kaydetti. Taşkar, “Endoskopiye rağmen mide rahatsızlığı devam ediyor. Ne yese hepsi ağzından geliyor. Kalp damarlarında daralma var. Tansiyonu çok yüksek olmasından dolayı haftada bazen 3-4 defa acile götürülüyor. Tansiyonu düşmüyor. Bütün hasta tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz” çağrısı yaptı. (Van/MA)