Gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediyesi’ndeki taşınmazlarla ilgili yolsuzluk iddialarını gündeme taşıması sonrasında, 17 Haziran 2023 tarihinde Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin resmi koruması ve aynı zmaanda akrabası olan polis memuru ve belediye görevlileri tarafından saldırıya uğramasıyla ilgili davanın duruşması bugün görüldü. Mahkeme failler hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Aygül, "Sokak ortasında gazeteci öldürmeye çalışan polis ve koruma için bugün komik bir cezayla HAGB verildi. Yani hiçbir ceza verilmedi. Bu kadarını beklemiyordum. Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Aygül'ün X hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Sinan Aygül ise kendisine saldıranlara 'hakaret ettiği' gerekçesiyle açılan davada 2 ay 5 gün hapis almıştı. Onaylanması halinde Aygül cezayı kapalı cezaevinde geçirecek.

Dün, kendisine saldıranlara hakaret ettiği gerekçesi ile hapis cezası verilen Aygül sosyal medya hesabından karara tepki göstermişti.

Aygül paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Daha önce saldırıya uğradığım için neredeyse ceza alacağımı, tutuklanacağımı söylemiştim. Bir dava birinin aleyhine, birilerinin lehine ancak bu kadar zorlanabilirdi, zorlandı demiştim. Yaşanan her gelişme bir önceki skandalı gölgede bırakıyor demiştim.

Dediklerimiz bir bir çıkıyor. Saldırganlar serbest, belki çok küçük bir ceza alıp, göreve iade edilip yine ellerinde sopa, bellerinde devletin silahıyla terör estirecekler.

Ben ise kamunun, halkın menfaatini savunduğum için saldırıya uğradım, ölmediğim, ölümden döndüğüm için de cezaevine gireceğim. Karar basit yargılama usulüyle verilmiş, avukatım itiraz etti, duruşmalı olacak. Duruşmalı olması durumunda verilen indirim kalkacak ve 2 ay 27 gün hapis cezası alacağım.”

Ne olmuştu?

Gazeteci Dilan Oynaş tahliye edildi Gazeteci Dilan Oynaş tahliye edildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 17 Haziran 2023 günü AKP'li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin aynı zamanda akrabaları olan polis koruması Engin Kaplan ve boksör koruması Yücel Baysalı’nin saldırısına uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, AKP'li Tatvan Belediyesinin yolsuzluk iddialarını gündeme getirmişti.