Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Kulp’ta (Tuzluca) düzenlendiği halk buluşmasına katıldı. Buluşma öncesi ilçenin eşbaşkan adayları Kader Yiğitalp ve İsmet İlkutlu ile beraberindeki partililer, oluşturdukları konvoyla Hatimoğulları’nı ilçe girişinde karşıladı.

Bakan Tunç'tan Kobani kararlarına ilişkin 'İstinaf ve temyiz' açıklaması! Bakan Tunç'tan Kobani kararlarına ilişkin 'İstinaf ve temyiz' açıklaması!

Partinin seçim şarkılar ile ilçeye giriş yapan Hatimoğulları, yol kenarında ve evlerin bahçesinde bulunan yurttaşları selamladı. Yurttaşlar da Hatimoğulları’nı coşkulu bir şekilde selamladı. Buluşma yerine ulaşan Hatimoğulları, şarkı, zılgıt ve zafer işareti ile karşılandı. Buluşmaya katılan kadınların yerel kıyafetlerle katılması dikkati çekerken, sarı, kırmızı ve yeşil fularlar taşıdı. Buluşmada ilk olarak söz alan eşbaşkan adayları, ilçeyi hep birlikte yöneteceklerini dile getirdi. Her iki eşbaşkan adayına da kitle yoğun ilgi gösterdi.

ANKARA BU SESİ DUYSUN!

Daha sonra söz alan Hatimoğulları, bu güne değin açtıkları ve kapatılan partilerine değindi. Bunun yanı sıra şu anda da partilerine yönelik devam eden saldırı ve baskılara da işaret eden Hatimoğulları, buna rağmen halkların partisi olmaya devam edeceklerini söyledi. Bu sırada kitle, “Direne direne kazanacağız” sloganlarını attı. Sözlerine devam eden Hatimoğulları, “İşte Ankara bu sesi duysun ki parti kapatmanın çözüm olmayacağını bilsin” dedi.

TEPKİ GÖSTERDİ

Kazandıkları belediyelere daha önce kayyım atandığını vurgulayan Hatimoğulları, halkın bu anlayışa boyun eğmediğini söyledi. “Dim dik ayaktayız” diyerek, sözlerini sürdüren Hatimoğulları, “Kayyımların ilk icraatı neydi? AKP’nin yereldeki izdüşümü ile aynı. MHP’nin izdüşümü ile aynı. Kürtçeyi yasakladılar belediyelerde. Kürtçe tabelaları indirdiler. Kadın kurumlarımızı kapattılar. 21’inci yüzyıldayız ve Tuzluca’da bazen sadece bir saat içme suyu veriliyor. Bu kabul edilebilir bir şey mi?” diye konuştu.

YEREL SORUNLARA DEĞİNDİ

İlçenin bozuk olan yol ve kaldırımlarına da dikkati çeken Hatimoğulları, yağmur yağdığında ilçenin çamur deryasına döndüğünü ifade etti. İlçenin tarım ve hayvancılık ile geçindiğini hatırlatan Hatimoğulları, “AKP iktidara geldiğinden beri Türkiye’nin tarımını tarumar etti, yok etti. Bizi dışardan ihracata mecbur ettiler. Oysa Tuzluca’nın çiftçisine destek sağlanırsa mazot konusunda bir destek sağlanırsa su kanalları doğru düzgün yapılsa ve bunların satışları için kooperatifler yapılsa Tuzluca halkı için çok faydalı olurdu. Yerel sorunları çözmek üzere eşbaşkanlarımız sizlerin sayesinde seçilecektir” diye belirtti.

72 MİLLETE AYNI MAKAMDAN BAKIYORUZ

Kürtlerin eşit haklar ve yurttaşlık talebi için tarih boyunca sayısız bedel ödediğini belirten Hatimoğulları, şöyle devam etti: “Sevgili Azeri kardeşlerim buradan sizlere seslenmek istiyorum; bizler Kürt’e,  Azeri’ye,  Arap’a, Laz’a, Çerkes’e, Ermeni’ye,  Sünni’ye, Alevi’ye ve 72 millete aynı makamdan bakan bir siyasi partiyiz. Tuzluca’da DEM Partiye sahip çıkın. DEM Partiye sahip çıkmak demek kendi kimliğine de sahip çıkmak demektir. Tuzluca halkı sizlere sesleniyorum; bizler gece gündüz demeden her mahallede girmedik ev, çalamadık kapı tutmadık el bırakmayacağız. Ben bunun sözünü sizin coşkunuzdan alıyorum. 31 Mart’ta bu meydanda zafer kutlaması yapacağız.” diye 

MEYDANDA KARŞILANDI

Hatimoğulları, konuşmasının ardından anneler ile birlikte büro açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra ise yurttaşlar ile uzun bir süre meydanda halay çekti. Hatimoğulları, Îdir merkezindeki programına katılmak üzere beldeden ayrıldı. Hatimoğulları merkez girişinde de konvoy ile karşılandı. Hatimoğulları buluşmanın yapıldığı Zagros meydanında davul ve zurnalar ile karşılandı.

Yaptıkları ziyaret ve buluşmalara da değinen Hatimoğulları, partililerin ve yurttaşların gece gündüz çalıştığına vurgu yaptı. Kürt sorunun demokratik yöntemler ile çözülmesi ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için süren açlık grevi, Adalet Nöbetlerini ve Cumartesi annelerinin mücadelesine işaret eden Hatimoğulları, hepsinin selamını getirdiğini söyledi.

Hatimoğulları, kazanmak için gece gündüz çalıştan partililere teşekkür etti. Seçimlere sayılı günler kaldığını sözlerine ekleyen Hatimoğlulları, şunları ifade etti: “Bu seçimlere DEM Parti olarak birkaç şekilde hazırlık yapacağız. Kayyımların kentlerimizde yarattığı tahribatları tek tek ortadan kaldıracağız. Îdir’da bir yandaş basın, ‘Iğdır’ın 50 yıllık sorunlarını kayyım çözecek’ şeklinde manşet attı. Kayyımların olduğu yerde hırsızlık, talan, Kürt düşmanlığı vardı. Iğdır’da küçük mafyacıklar oluşturulmuş birimler Iğdır halkının hakkını yiyor. Sadece Îdir’da 500 milyon borç var. Belediyeye 500 milyon borç yapmışlar. Ama yürüyecek bir kaldırımımız, hayvancılık yapacağımız bir yer kalmamıştır. İşte kayyım budur, hırsızdır, talancıdır. Bizler 31 Mart seçimlerde siz değerli halkımızın desteğiyle başarıya ulaşacağız. Çok dili bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Belediyemiz kendi anadilinde hizmet verecek. Hakların dilinden daha güzel ne olabilir ki? Kaldırımları, alt yapıları, kanalizasyonları yapmak, hayvancılığa teşvik etmek ve üretimi güçlendirmek ilk görevlerimizden olacak. Kadınlar, gençlere kapılarımızı sonuna kadar açacağız. Kadınların en şekilde danışmanlık hizmeti almasını sağlayacağız. Kadın dair başkanlıklarımız en iyi şekilde kadınlara hizmet sunacak. Çünkü bizler Sakinelerin, Mahsa Aminaların ‘Jin, Jiyan AzadÎ’ sloganını değer edinmişiz.” 

‘HAYALET SEÇMEN’

Birçok kentte olduğu gibi Îdir’da da “hayalet seçmen” olduğunu vurgulayan Hatimoğlulları, şöyle devam etti: “AKP seçimle alamadığını, kayyımla aldı. Şimdi başka bir kayyımcı yola başvuruyorlar. Askerleri yerleştirip Iğdır’da belediyeyi almayı planlıyorlar. Bunlara karşı gece gündüz çalışacak mıyız? 7/24 çalışacağız. Ailelere tek tek gideceğiz ve bu iktidarın halk, işçi, emekçi, kadın düşmanlığını tek tek anlatacağız. Şehir dışında bulunan bütün akrabalarımızı gelip burada oy kullanmaları için çağrımızı yapalım. Hangi kentte Iğdırlı varsa en yakın DEM Parti il, ilçe örgütünü gidip başvurusunu yapsın ve buraya gelsin.”

‘HALKIN GÜCÜ SARAYLARDAN BÜYÜK’

Kayyım sistemine karşı demokratik belediyeciliği sağlayacaklarını dile getiren Hatimoğulları, sözlerini şöyle tamamladı: “Îdir’a demokrasi gelecek. Kürtlere düşman olanlara Iğdır halka en güçlü cevabı hep birlikte verecek mi? Kadınları, gençleri hukuksuzluğa sürükleyen, bizleri yok sayanlara hep birlikte kırmızı kart veriyor muyuz? Halkın gücü saraylardan çok daha büyük. Halkın gücü iktidardan çok çok daha büyük. Bizlere halka birlik beraberlik içinde olduğumuz sürece ne saraylar ne şahlar ne padişahlar bizlerin karşısında durmaz. Çünkü buranın halkı Zagros, Ağrı dağı gibi. Heyecanlı ve onurlu. Sizleri bu onurla, gururla ve dayanışma duygularıyla selamlıyorum. 31 Mart hepimizin zaferi kutlu olsun.” 

Hatimoğulları, konuşmasının ardından kitle ile birlikte büro açılışı yapmak üzere yürüyüşe geçti. Hatimoğulları, kitle ile birlikte sokakta bulunan yurttaşları ve esnafları selamladı. Yurttaşlar da zafer işareti ile Hatimoğulları’na karşılık verdi. Uzun bir süre boyunca yürüyüş düzenleyen kitle, yürüyüşte sık sık slogan da attı. Yürüyüşte, “Direne direne kazanacağız” sloganı dikkati çekerken, Hatimoğulları büro açılışı ardından kentten ayrıldı.