Van İl Emniyet Müdürlüğü, tıklanma oranı az olan sitesine, izlenme oranı düşük olan Youtube kanalına reklam ve abonelik adı altında kayyımların milyonlarca TL para aktardığı Ziya Türk'ü ağırladı. Türk'ün Wan'da Kürt siyasetçileri ve belediyeye kayyım atanması için asılsız haberlere imza atanmasından sonra gündeme gelmesi sonrası Van Emniyet Müdürlüğünce ağırlanması dikkati çekti. İl Emniyet Müdürlüğü, ziyarete ilişkin fotoğrafları kendi sitesinde paylaşarak "Türk'e sahip çıkma" mesajı verdi. 

NE OLMUŞTU?

Van'da su kanalına düşen araçta bulunan baba ve oğlu hayatını kaybetti Van'da su kanalına düşen araçta bulunan baba ve oğlu hayatını kaybetti

Wan'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 31 Mart seçimlerde Wan’da 14 belediyenin tümünü alarak tarihi bir başarı elde etti. Başarı ile birlikte belediyeye kayyım atanması için asılsız ve hedef alıcı haberlere imza atan Van Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ziya Türk'ün "kayyım atanması" kampanyasının amacı ise ortaya çıkan belgelerle anlaşıldı. Oraya çıkan belgelerde, Türk'ün kayyımlardan izlenme oranı düşük Youtube kanalı, tıklanma oranı düşük internet sitesi için 3 milyon TL'ye aşkın reklam ve abonelik ücreti aldığı ortaya çıktı. 

Usulsüz işlemlere ilişkin Wan Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları ve meclis üyeleri, Türk hakkında suç duyurusunda bulundu. (MA)