Sêrt’in Berwarî (Pervari) ilçesinde 2014 yılında Belediye Başkanlığına gelen AKP’li Teyyar Özcan ile ilgili usulsüzlük haberlerine bir yenisi eklendi. AKP’li Teyyar Özcan’ın yıllarca en yakınında bulunan koruması S.B., Özcan’ın kalabalık bir grubu ağırladığı alkol masasının görüntülerini servis etti. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Özcan, S.B. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, suç duyurusuna karşılık S.B.'nin verdiği ifadedeki iddialar dikkat çekti. 

HalkTV'nin haberine göre; yıllarca Özcan'ın korumalığını yapan S.B., uyuşturucu ticareti gerekçesiyle 5 yıl cezaevinde kaldığını ancak suça konu eylemi Özcan adına işlediğini ve yıllarca sustuğunu belirtti. Özcan'ın 2014 yılında belediye başkanı olmadan önce oldukça yoksul bir aileye sahip olduğunu belirten S.B., aradan geçen 10 yılda Özcan'a ait tüm akrabaların devlete ait kurumlarda yönetici pozisyonlarında işe sokulduğunu, Özcan'ın uzaktan akrabalarının dahi belediye ihaleleri ile ihya edildiğini anlattı. 

18 yaşındaki genç şüpheli bir şekilde yaşamının yitirdi 18 yaşındaki genç şüpheli bir şekilde yaşamının yitirdi

'PERVARİ’Yİ AKRABALARININ ÜZERİNE YAPTI' 

S.B., Berwarî’de (Pervari) tapuları Özcan'ın uzaktan akrabaları üzerine yapılan çok sayıda apartman, dükkan ve benzin istasyonu bulunduğunu, kamu araçlarının yalnızca bu benzin istasyonundan yakıt almalarının zorunlu tutulduğunu belirtti.

Öte yandan 31 Mart yerel seçimlerinde Özcan ve Bilen ailesi arasında çıkan kavga, Bilen ailesinden bir kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanmıştı. Cinayetin ardından Teyyar Özcan'ın kardeşleri Lokman Özcan ve İsmail Özcan ile kuzeni Muhammet Tezcan tutuklanmıştı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı