İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan'ı taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'den açıklama yaptı. Hamaney, ülkenin yönetiminin bu olaydan etkilenmeyeceği mesajı vererek, "Halkımız endişelenmesin. İran'ın devlet işlerinde hiçbir kesinti yaşanmayacak" dedi.

Reisi, Azerbaycan sınırında Azeri mevkidaşı İlham Aliyev ile birlikte baraj açılışına katılmıştı. Reisi'nin ve Emirabdullahiyan'ın yanı sıra Doğu Azerbaycan Valisi Ayetullah El Haşim ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah El Haşim'i taşıyan helikopter, açılış dönüşünde ülkenin kuzeybatısındaki doğu Azerbaycan vilayeti üzerinde kaza yaptı.

Kimse dilini bilmediği için 12 yıl psikiyatri hastanesinde tutuldu Kimse dilini bilmediği için 12 yıl psikiyatri hastanesinde tutuldu

Üç helikopterin bulunduğu konvoydaki diğer iki araç sağ salim dönerken, Reisi'nin helikopterinin kötü hava koşulları nedeniyle dağlık bir noktada ormana “sert iniş” yaptığı açıklandı. Yoğun sis, yağmur ve çamur nedeniyle arama kurtarma ekipleri henüz kaza noktasına ulaşamadı.