Dersim’de kaybolan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan (21) 288 gündür haber alınamıyor. Doku'nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü'nde 3'üncü defa arama çalışması başlatıldı. 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Doku’ya ilişkin Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada da herhangi bir gelişme kaydedilmedi. Soruşturmayı yakından takip eden Doku ailesi fertleri, her gün köprüye gelerek arama ekiplerinden bilgi alıyor. Doku’nun ablası Aygül Doku, kardeşi Gülistan’ın 3’üncü kez suda aranmasının hiçbir umut vaat etmediğini söyledi.

‘ETKİN BİR SORUŞTURMA İSTİYORUZ’

Soruşturmada hiçbir ilerleme kat edilmediğini ve tekrar kardeşinin suda arandığını ifade eden abla Doku, her köprüye geldiğinde duygularını tarif etmenin imkansız olduğunu belirtti. Sürekli başa dönüp aynı acıları yaşadıklarını vurgulayan Doku, “İlk günden beri söylüyoruz. Kardeşim intihar edecek bir kız değildi. Kardeşim benimle konuştuğunda ders çalışacağı kitapları istiyor. Mont almış bir gün bile giyemedi. Tatilde eve gelecek diye anneme ve yeğenime hediyeler almıştı. Böyle bir kız durup dururken neden intihar etsin. 5 Ocak’tan bu yana köprüde bekliyoruz ama bir sonuca varamadık. Dalgıçlar, ‘Gülistan suda olsaydı en geç bir hafta içinde gelip alırdınız’ diyorlar. Bu süreç içerisinde sudan 6 cenaze çıktı. Yeni vali ile görüştüğümde, kendilerinin de Gülistan’ı bulmak istediğini bildiğimi ama bu yol suyolu olmadığını ve suda olsaydı çoktan kardeşimin cesedinin ortaya çıkabileceğini söyledim. Bununla birlikte etkin bir soruşturma istediğimi söyledim” diye konuştu. 

‘SUDAN ÇIKSA DA İNTİHARA İNANMAYACAĞIM’

Gülistan’ın sudan çıkarsa dahi intihar ettiğine inanmayacağını vurgulayan abla Doku, “Kardeşimin karakterini, hayatta dair planlarını bildiğim için inanmam. Dilerim en kısa zamanda bu olay aydınlanır. Artık acımızı anlatmıyoruz. Neredeyse bir yıl olacak. Bu acının artık sonlandırılmasını istiyoruz. Hukuka inanan birey olarak bu inancımın zedelenmesini istemiyorum. Bu çalışma bittiği gün de artık savcı ‘Gülistan intihar etti’ demesin. Savcının artık Zainal ve ailesini yargılamasını istiyoruz. Dosyanın ömrümüzün sonuna kadar sürmesini istemiyoruz. Küçük bir kent, her yerinde kameralar ve giriş çıkışları kontrol ediliyor. Ancak kardeşim etkin bir araştırmanın sonucunda bulunacak. Umuyoruz ki bu süreç biter ve biz bu azaptan kurtuluruz. En azından artık kemiklerine ulaşıp bir mezar taşımız olsun istiyoruz. Hayatının baharında olan 21 yaşındaki kardeşimizi bizden alanların cezasını çekmesini istiyoruz. Gülistan kendi halinde bir kızdı. Bütün ülkeyi kardeşimin bulunması için duyarlılığa çağırıyorum. Kardeşimi bulana kadar sormaya devam edeceğim. Gerekirse sokaklarda, caddelerde ve ülkenin neresine gidilmesi gerekiyorsa gideceğiz” ifadelerini kullandı. 

ENGİN YÜCEL: BİLDİKLERİM VAR SABREDİYORUM

Zainal Abarakov’un polis üvey babası Engin Yücel’in sosyal medyada ilginç söylemlerde bulunduğunu dile getiren Doku, Yücel’in, “Gülistanı kaybedenler bulsun, ben kaybetmedim ki bulayım. 7 aydır bir kızdan nasıl iz olmaz. 7 aydır bir insan nasıl bulunmaz. Ben senin yerinde olsam Meclis’in önüne gider üzerime benzin döker kız kardeşimi ararım. Benim bildiğim şeyler var ama sabır ediyorum. Ortaya çıkacak” dediğini aktardı. Savcılığın Engin Yücel’in yazdıklarıyla ilgilenmesi gerektiğini dile getiren Doku, şöyle konuştu: “Bunların ne anlama geldiğini ben bilmiyorum. Bildiği bir şeyler var, bu yüzden konuşuyor. Çünkü sabır ettiğini söylüyor. Ya da olup bitenleri kendinden ve ailesinden uzaklaştırmak istiyor.