Batman’da görme engelli Hasan Yalçın, kızına imzalatılan “Sürekli örgütün kitaplarını okuyor” ifadesinin ardından soruşturmaya maruz kaldı. Hakkında dava açılan Yalçın, ev hapsinde tutuluyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Batman’ın Kozluk ilçesinde 14 yaşındaki kızı S.Y.’nin emniyette imzalatılan ifade sonrası görme engelli Hasan Yalçın gözaltına alındı.

Yalçın’a avukatı olmadan bir kağıda parmak bastırıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından “örgüte yardım” ve “örgüt propagandası” suçlamasıyla mahkemeye çıkartılan Yalçın’a ev hapsi verildi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Yalçın’ın kızı olan S.Y.’nin verdiği öne sürülen “Sürekli örgütün kitaplarını okuyor, gazetelerini alıyor” ifadeleri yer aldı.

Yalçın hakkında “Örgüte yardım etmek” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla hapis cezası istenen iddianame, Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

‘GÖRME ENGELİM VAR’

Kendisinin görme engelli, eşinin ise zihinsel engelli raporunun bulunduğunu belirten Yalçın, şunları söyledi:

“Küçük kızımı kandırıp, üzerime ifade verdirmişler. Yaşı tutmadığı için bizim bir akrabayı da devreye koymuşlar ve üzerime olmayacak şekilde ifade verdirtmişler. Benim de 35 kişi üzerine ifade vermem için oyun oynamışlar. Daha sonra kızımı yetiştirme yurduna verdiler. Orada bir süre kaldıktan sonra haksız oldukları ortaya çıkınca kızımı geri verdiler. Ama avukat olmadan aldıkları ifade ile yargılanıyoruz. Eşim engelli ve akciğerinden hasta. Ben engelliyim, 5 çocuk ile yoksulluk içinde yaşıyoruz. Bunu bize niye yapıyorlar?”