Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti, 85’inci gününde Adalet Bakanlığı önünde devam etti. Emine Şenyaşar, eylemini Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte sürdürdü.

Van protestolarında tutuklanan Uğur ve Örkmez'e cezaevinde saldırı Van protestolarında tutuklanan Uğur ve Örkmez'e cezaevinde saldırı

‘HAKKIMI HELAL ETMİYORUM’

Nöbet öncesi Adalet Bakanlığı önü çevik kuvvet ve polisler tarafından kapatıldı. Gazetecilerin de görüntü çekmesi engellenirken, bakanlık önüne geçen Emine Şenyaşar, “Bu mu adalet” sözleriyle polis barikatına tepki gösterdi. Emine Şenyaşar, barikat arkasında, “Oğlumu öldürdüler, ailemi öldürdüler. Bu zulüm altında kalın yeter artık. Zulmün arkasında duruyorlar yetmiyor mu?  Hakkım helal olmasın” diyerek tepki gösterdi.

15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimi sonrası oğlu tutuklanan Sevinç Çakır da Emine Şenyaşar'ın eyleminden etkilenerek Adalet Bakanlığı önünde başlattığı oturma eylemine 11’inci gününde devam etti.