DEM Parti’nin Erciş Belediyesi için gerçekleştirmiş olduğu aday belirleme sürecinde ikinci tur sonuçları açıklandı. Aday adayları, kazananın sadece bir kişi değil, tüm katılımcılar olduğunu vurgu yaparak, seçilen adayın etrafında kenetlenip, kazanmak için mücadele edeceklerini belirtti.

Tek tek sandıklara itiraz olup olmadığı soruldu

Oy kullanma işleminin 17.00’da sona ermesinin ardından sayım işlemine geçildi. tek tek sayılan sandık sonuçlarının toplamı aday adaylarına ve salona ilan edildikten sonra itiraz olup olmadığı soruldu. Aday adaylarından taraf itiraz olmayınca bir sonraki sandığa geçilerek sayım işlemine devam edildi.

Toplam 7 sandıkta gerçekleşen oy sayım işlemi sonrasında, Güler Temel 314, Menekşe Kızıldere ise 306 oy aldı. Erkek adaylarda ise Baran Bilici 371 oy alırken, Şakir Asıl ise 233 oy aldı.

En çok oyu alan Güler Temel ile Avukat Baran Bilici seçim komisyonu tarafından Erciş Belediyesi Eşbaşkan adayları olarak ilan edildi.

D S C07269 2048X1368

Güler Temel, bize verilen bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz

Her iki turda da en çok oyu alarak Erciş Belediyesi Eşbaşkanlığına seçilen Güler Temel, seçmenin kendisini irade olarak görmesinin önemine vurgu yaparak, “Bize verilen bu görevi büyük bir sorumlulukla yerine getireceğiz diyerek oy kullanma işlemine katılan tüm delegelere teşekkür etti.

Kızıldere rakibini tebrik etti

Eşbaşkan adayı Güler Temel’in ardından en çok oyu alarak ikinci olaran Menekşe Kızıldere ise, “Burada kazanan bir kişi değil, hepimiz olduk. Hepimiz halk oylamasını kazanan arkadaşlarımız etrafında kenetleneceğiz ve Erciş Belediyesinin yerel yönetimini kazanarak mücadelemizi taçlandıracağız ve bu kayyımları süpürüp atacağız” dedikten sonra kazanan adayları tebrik ederek başarı dileri.

D S C07275 2048X1368

Baran Bilici’den İlk Açıklama

Erkek aday adaylarından en çok oyu alan Baran Bilici, ise şöyle konuştu: “Genel anlamda bu seçimlerin şeffaflığı için yoldaşlarımız önemli bir çaba sarf etti. Tarihte ilk kez demokratik bir seçim anlayışı açığa çıktı. Bundan sonra çalışmalarımıza odaklanarak halkın iradesini gasp eden kayyımları buradan süpürmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Şakir Asıl’dan birlik mesajı 

Aday adaylarından Şakir Asıl, yapmış olduğu konuşmada:Geçmişte de çalıştığımız gibi bu günden sonra aynı azimle çalışıp Erciş Belediyesini kazanacağız. Bu kazanımımız hepimizin kazanımıdır” dedi.

D S C07291 2048X1368

PM Üyesi Salih Tekin’den teşekkür

DEM Parti PM üyesi Av. Salih Tekin ise, Türkiye tarihinde ilk kez halk oylaması ile gerçekleşen bu demokratik seçim için emek veren herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

Erciş İlçe Eşbaşkanı Kıyasettin Ulugana’dan Teşekkür ve Seçim Çalışmalarına Hızlı Başlangıç

DEM Parti Erciş İlçe Başkanı Gıyasettin Ulugana da, bu demokratik oluşum için emek veren herkese teşekkürlerini iletti. Ulugana, “Zaman kayıp etmeden yarın sabah itibarıyla seçim çalışmalarımıza başlayacağız” ifadelerini kullanarak, seçim sürecinin hızlı bir şekilde devam edeceğini belirtti.

D S C07292 1 2048X1368