Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), yapılan 31 Mart yerel seçimlerinde 14’te 14 yaparak rekor kırdı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için Erdîş'te (Erciş) 74 bin 126 kişi sandığa oy kullanmaya gitti. Kullanılan oylardan 68 bin 459'si geçerli sayılırken 5 bin 667 oy ise geçersiz sayıldı. DEM Parti, Eşbaşkan adayları toplamda 34 bin 787 oy alarak en yakın rakibi olan AKP'li aday Fatih Çiftçi'ye 6.545 fark atarak seçimlerden galip ayrıldı. 

DEM Parti Erdîş Belediyesi Eşbaşkanları Güler Temel, Baran Bilici ve Belediye Meclis Üyeleri mazbatalarını aldı;

'EŞİT HİZMET VERECEĞİZ'

Belediye girişinde halka hitaben konuşan Eşbaşkan Güler Temel, bu kazanımın değerlerin bıraktığı bir miras olduğuna dikkat çekti. Temel, “ Bu seçimleri kazanmamız için gecesini gündüzüne katan tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Bizler ayırımsız olarak bize oy veren oy vermeyen tüm halkımıza eşit bir şekilde hizmet üreteceğiz. Tek hedefimiz ilçemizi yaşanıla bilinir bir modern bir kente dönüştürmek olacaktır” dedi.

'HALK GEREKEN CEVABI VERDİ'

Eşbaşkan Baran Bilici konuşmasında, seçim çalışmalarında kendilerine destek sunan parti çalışanlarına ve Erciş halkına teşekkürlerini, üretecekleri hizmetlerle sunacaklarını dile getirdi. Bilici aynı zamanda, seçim süreci boyunca seçimi kazanmak için devletin tüm imkanlarını kullanan AKP’nin seçimi kazanmamasına rağmen hukuksuz bir şekilde halk iradesini hiçe saymaya çalışmasını da eleştirerek şu ifadelere dikkat çekti:

“Haktan, hukuktan, dinden ve emekten yana olduğunu söyleyen bu aday, seçim sonuçlarına itiraz etmek yerine, doğrudan Yüksek Seçim Kurulu'na başvurarak mazbatasının verilmesini istedi. Bu durum, onun yenilgiyi kabullenmekten çok uzak olduğunu gösteriyor. Erciş halkı, sandıkta kendisine açık bir mesaj vermişken, bu adayın halkın iradesini anlamaması ve adliyeye giderek gizlice mazbata talebinde bulunması kabul edilemez” dedi.

'BELEDİYEYİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ'

Bilici konuşmasının devamında . “Bu kişi, bizlere ve kendisine oy verenlere karşı büyük bir sorumluluk taşıyor. Bir seçimde ciddi bir oy farkıyla alınan iradeyi gasp etmeye çalışmanın adalet, vicdan ve hukuk anlayışıyla bağdaşmadığını sorgulamalıyız. Biz, oy veren insanlarımıza söz verdik; belediyeyi sizlerle birlikte yöneteceğiz. İradeye saygıyı, demokrasiyi, kul hakkı yememeyi öğreteceğiz. Bu değerleri beraber yöneterek sizlere aktaracağız."

"Arkadaşlarımızdan sık sık aldığımız mesajlar bize güç veriyor. Onların desteğiyle, bu iradeyi sahiplenme yolunda durmadan, arkamıza bakmadan ilerliyoruz. Ev ev, mahalle mahalle, kapı kapı dolaşarak bu iradenin tecelli etmesi için çalışan annelerimize, kadınlarımıza, gençlerimize, partimizin yönetimine ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Sizlere olan saygımız ve bu iradeye sahip çıkma sözümüzle, her zorluğun üstesinden geleceğimize inanıyoruz” dedi.

Erciş’te AKP'nin Eczacı meclis üyesi adayı siyasi reçeteyi yanlış okudu: “Kayyım atamasında hukuki bir yanlışlık yokmuş” Erciş’te AKP'nin Eczacı meclis üyesi adayı siyasi reçeteyi yanlış okudu: “Kayyım atamasında hukuki bir yanlışlık yokmuş”