Edremit Belediyesi, Kaçak Et Kesimine Karşı Denetimlerini Sıkılaştırdı
Edremit Belediyesi, Kaçak Et Kesimine Karşı Denetimlerini Sıkılaştırdı
İçeriği Görüntüle

Edremit Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kadın personeli bir araya getiren bir buluşma düzenledi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte kadın dayanışmasının ve örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekildi.

Van’ın Edremit ilçesinde düzenlenen buluşmaya Neslihan Şedal, Rabia Başak Koç, Neslihan Bafra ve Sevim Baş’nın yanı sıra Barış Anneleri Meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kadın belediye çalışanı katıldı.

“Kadınlarla omuz omuza mücadele ediyoruz”

Kadınların geleneksel kıyafetleriyle renk kattığı etkinliğin açılış konuşmasını Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Rabia Başak Koç yaptı. Katılımcılara teşekkür eden Koç, kadın dayanışmasının önemine vurgu yaptı.

Koç konuşmasında, kadınların erkek egemen zihniyete karşı mücadele ettiğini belirterek, “Kadınlarla yan yana, omuz omuza olmaya devam ediyoruz. 8 Mart vesilesiyle bir kez daha ifade etmek isteriz ki; erkek egemen zihniyete karşı var olduğumuzu haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Maalesef şiddet ve kadın katliamları sürüyor ancak biz bu mücadeleyi bırakmayacağız. Her gün, her saat kadın özgürlüğü için çalışacağız.” dedi.

“Kadınlar sesini kısmıyor”

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal da konuşmasında 8 Mart’ın tarihsel anlamına değinerek kadınların yıllardır süren mücadelesine dikkat çekti.

Şedal, “Bu yıl ‘Direnişle özgürleşiyor, demokratik toplumu örüyoruz’ şiarıyla 8 Mart’a yürüyoruz. Kadınlar yıllardır eril şiddete ve savaşa karşı büyük bir mücadele yürütüyor. Emeğimize, bedenimize ve hayatımıza sahip çıkmak istediğimizde hedef alınıyoruz ancak biz kadınlar asla sesimizi kısmıyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de bu politikalara karşı mücadelemizi büyütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Buluşma görüş alışverişiyle sona erdi

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği buluşmada dayanışma ve ortak mücadele vurgusu öne çıktı. Etkinlik, konuşmaların ardından katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinde bulunmasıyla sona erdi.