Van’ın Edremit ilçesinde önceki dönem Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediyeye, 2016 yılında kayyım atandıktan sonra birçok proje ya yarım bırakıldı ya da projeler kayyım tarafından kendisine mal edildi. 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit oy çokluğuyla seçilmesine rağmen, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği gerekçesiyle mazbatası verilmedi. Gülcan’ın yerine AKP’li aday belediye başkanlığına getirildi. Halkın iradesinin hiçe sayılması ise yine en fazla halka zarar veriyor. 

Kanalın etrafı açık kaldı

DBP’li belediye döneminde Bayırlı Mahallesi’nde bulunan su kanalına duvar örülerek, demir korkuluklar çekilmesi için bir proje başlatıldı. Fakat kayyımın ardından yarım kaldı. Kanal hem koku yayıyor hem de çocuklar ve hayvanlar için büyük bir tehlike oluşturuyor. Kanalın yakınında yaşayan yurttaşlar ise çocukların ve hayvanların düşmemesi için poşet ve ağaçlarla etrafını kapatmaya çalışıyor.  

‘Mahallemizde hiçbir çalışma yürütülmüyor’

DBP’li belediye döneminde birçok çalışma yapılırken, şimdi mahallelerinde hizmet gelmediğini belirten mahalle sakinlerinden Antika Sarıboğa, “Kanalın yapılması için müracaatta bulunmuştuk ve hemen koruma amaçlı bir proje hayata geçirdiler ama yarım kaldı. Köpekler kanala düşüyor ve yazın koku yapıyor. Ayrıca çocuklar karşı tarafa geçmek için bazen çöp dolu kanalın içerisine düşüyor. Şu andaki belediye hiçbir çalışma yürütmüyor” dedi.