ABD’de tamamen beyazların gittiği William Frantz İlkokuluna giden ilk siyah çocuk olan Bridges birçok ırkçı protesto ve tehditle karşılaştı.

8 Eylül 1954 yılında ABD’de dünyaya gelen Ruby Bridges, ülkede siyahlara yönelik ırkçılığın sembol isimlerinden biri oldu. 14 Kasım 1960 yılında Bridges henüz 6 yaşındayken, Louisiana Eyaletin’de bulunan New Orleans şehrinde beyaz ve siyah öğrenciler arasındaki ayrımcılığı bitirmek için eğitim sisteminin değiştirilmesine karar verildi.

Bu değişikliğin ardından Bridges ve ailesi kızlarının beyazların okuluna gitmesi konusunda gönüllü oldular. ABD’de tamamen beyazların gittiği William Frantz İlkokuluna giden ilk siyah çocuk olan Bridges birçok ırkçı protesto ve tehditle karşılaştı.

Bridges korumalar eşliğinde okula gitmeye devam ederken, beyazlar karara büyük tepki göstererek çocuklarını Bridges’ın sınıfından aldılar. Sınıfta yalnız başına kalan Bridges’a hiçbir öğretmen ders vermeyi kabul etmezken yalnızca bir öğretmen eğitimiyle ilgileneceğini söyledi.

Ayrıca okula her geldiğinde protesto eylemleriyle karşılaşan Bridges ve ailesi yine de kararından dönmedi. Bir keresinde okula giden Bridges ırkçı bir beyaz veli tarafından zehirlenmekle tehdit edildiği için okulun yemeklerini değil evden kendi getirdiklerini yemek zorunda kaldı.

Siyah bir çocuğun beyazlarla aynı okula gitmesi şehirde bir çok tepkiye neden olurken, Bridges’ın babası karşılaştıkları ırkçılık nedeniyle işinden kovuldu. Çiftçilik yapan Bridges’ın dedesi tarlasını ekemedi.

Yaşadıkları tüm zorluklara rağmen Ruby Bridges’ın annesi yaptığı açıklamada çok güçlü hissettiğini ve bu hareketin sadece kendi kızı için değil tüm siyah çocuklar için çok önemli olduğunu söylemişti.

Ruby Bridges okula her gittiğinde hakaret ve ırkçı saldırılara maruz kalıyordu. Bir gün okuluna girmek için kapıya doğru yürüyen Bridges’a beyaz bir kefenin içine koyulmuş siyah bir oyuncak bebek gösterilmişti. Yapılan bu ırkçı saldırının fotoğrafı daha sonra asırlar boyunca ABD’de köle olarak kabul gören siyahların yaşadıkları zorlukların simgesi oldu.

Ruby Bridges’ın ailesi yaşadıkları tüm ırkçı saldırı ve tehditlere rağmen kızlarının okula devam etmesini desteklediler. Daha sonra okul önündeki protestolar azaldı ve birçok aile çocuklarını okula geri gönderme kararı aldı. Ruby Bridges beyazların okuluna giden ilk siyah öğrenci olması ülkede önemli bir değişimin başlangıcı oldu.

Yaşadıklarının ardından yaşamını insan haklarına ve ırkçılıkla mücadeleye adayan Bridges uluslararası alanda birçok ödüle layık görüldü.