Eğil ilçesinde "taşımalı" asker ve polislere tepki göstererek sandık başına giden yurttaşlar, "Kazanacağız" mesajı verdi. 

Kulis: Süleyman Soylu kabineye geri dönecek Kulis: Süleyman Soylu kabineye geri dönecek

AKP'nin "taşımalı" askerlerle seçim sonuçlarını kendi lehine çevirmek istediği Amed’in Gêl (Eğil) ilçesinde sandıklara yoğun ilgi var. Seçmenlerden Mehmet Fidan, “Kazanmak için mücadele ediyoruz. Oyumuzu kendimize veriyoruz. Halkın iradesi kayyum politikasıyla hiçe sayılıyor. Hizmet konusunda da kayyum halka hiçbir hizmet etmiyor. Başka şehirlerden kolluk kuvvetleri getirerek halkın iradesini gasp etmeye, hiçe saymaya çalışıyorlar. Bunlara en güzel cevap, sandıklara giderek oylarımızı DEM Parti'ye vermek olacak" dedi. 

‘BİZİM SEÇTİKLERİMİZ BİZİ YÖNETSİN’

Seçmenlerden Hüseyin Turan, "Gêl'e taşımalı seçmenler getirerek AKP'yi çıkarmak istiyorlar. Ama AKP kazanamayacak" dedi. 

Esengül Polat, kayyım politikalarına karşı olduğunu vurgulayarak, "Biz kendi seçtiğimiz belediye başkanları bizi yönetsin istiyoruz. Ama sizde biliyorsunuz 8 yıl boyunca halkın iradesini gasp ettiler. Şimdi de asker ve polis getirerek halkın iradesini yok saymaya çalışıyorlar. Ama buna karşı sandıklara gelerek oylarımızı kullanıyoruz" diye kaydetti.