Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Merkezi’nden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne doğru yapılan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in öncülük ettiği yürüyüşe ilişkin soruşturma başlattı.

“Mutlak butlan” kararı sonrası polis ekiplerinin CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği müdahalenin ardından, Özgür Özel ve beraberindeki yurttaşların Meclis’e yürüyüşü sırasında yaşanan olayların incelendiği bildirildi.

Başsavcılık tarafından “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “görevli memura direnme” gerekçeleriyle soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Özgür Özel: Bundan sonra genel merkezimiz Meclis'tir
Özgür Özel: Bundan sonra genel merkezimiz Meclis'tir
İçeriği Görüntüle

Ayrıca parti binası yakınlarında yol üzerinde bulunan yurttaşların üzerine araç sürdüğü ve bir kadının yaralanmasına neden olduğu iddia edilen bir kişi hakkında da “kasten yaralama” suçundan ayrı bir soruşturma açıldığı belirtildi.