Bölgesel Amatör Lig 1. Bölge 3. Grup’un 14. haftasında Bingöl'ün Karlıova ilçesi futbol takımı Karlıova Yıldırım Spor, Elazığ'da Fırat Üniversitesi GSK takımı ile karşılaştı. Cumartesi günü gerçekleşen karşılaşma gergin başladı. Yer yer tartışmalar yaşandı.  Gergin başlayan karşılaşmanın yarısında Bingöl ekibi Karlıova Yıldırım Spor maçtan çekildi. Elazığ yerel gazeteleri ve iktidara yakın yayın organları Karlıova Yıldırım Spor'un, 1-0 yenikken hakemin takım kaptanı Nihat Demirbağ’a kırmızı kart göstererek oyundan atmasına kızdığı için maçtan çekildiğini iddia etti.

KARLIOVA YILDIRIM SPOR: IRKÇI VE FAŞİST SALDIRILAR NEDENİ İLE ÇEKİLDİK

Ancak maçın 40’ıncı dakikasında oyundan çekilen Bingöl Karlıova Yıldırım Spor takımından farklı bir açıklama geldi. Karlıova Yıldırım Spor sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, karşılaşmadan kırmızı kart gördükleri için değil, rakip takımın ırkçı saldırılarından kaynaklı çekildiklerini bildiri. Maç  boyunca rakip takımın teknik heyeti ve seyircilerinin ırkçı söylemlerine maruz kaldıklarını, bunun devam etmesi üzerine maçtan çekilme kararı aldıklarını bildirdi.

'RAKİP TAKIM ‘DAĞDAN SİLAHI BIRAKIP TOP OYNAMAYA MI GELDİNİZ’ DİYE SALDIRIDA BULUNDU'

“Elazığ’da kara bir gün” başlığı ile yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Takımımız ligin 14. Haftasında konuk olduğu Elazığ Fırat Üniversitesi deplasmanında maçın 40. dakikasında sahadan çekilmek zorunda bırakıldı. Taraftar, yönetim, polis ve futbolcuların faşist saldırılarına daha fazla dayanamadı. Fırat takımının yöneticileri ‘Dağdan silahı bırakıp top oynamaya mı geldiniz’, ‘Kürtler'in anasını s....’  diyerek 21. Yüzyılda olmamıza rağmen hala bu ırkçı ve faşist düşüncelerden arınamamışlardır.

Bilinmelidir ki Karlıova Yıldırım Spor olarak futbol ve skordan önce insan sağlığı ve insan duyguları bizim için çok daha önemlidir. Takımımızda forma giyen oyuncuların yaş ortalaması 20 olup bu genç oyuncularımızın zarar görmemesi adına takımımız sahadan çekilmiştir. Bu yapılan psikolojik şiddeti tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

'IRKÇI SALDIRILARA KARŞI ÖNLEM ALINMADI'

Artı Gerçek’in ulaştığı Karlıova Yıldırım Spor yönetimi, karşılaşmadan aldıkları kırmızı karttan dolayı değil, saldırıların artması üzerine çekildiklerini söyledi.  Haberde isminin kullanılmasını istemeyen bir yetkili, “Bakın bu ilk değil. Defalarca benzer saldırılara maruz kalıyoruz. İlk defa bu işi yapmıyoruz. Kırmızı kart gördü diye niye karşılaşmadan çekilelim.  Çekilmemizin nedeni bize yönelik ırkçı saldırılar. Karşılaşma başlar başlamaz sözlü saldırılar oldu. Hiç durmadı. Rakip takımın teknik heyeti, seyirciler ve güvenlikte bu saldırılara katıldı.  Baktık önlem alınmıyor bizde çekilmek zorunda kaldık” dedi.

“FUTBOLCULARIN CAN GÜVENLİĞİ YOKTU”

Karlıova Yıldırım Spor yöneticileri, açıklamalarında da söz ettikleri gibi karşılaşmadan çekilme kararlarının futbolcularının can güvenliğinden kaynaklı olduğunu aktardı.

Futbolcularının 20 yaşlarında gençlerden oluştuğunu anlatan yönetici, “Aileleri bu gençleri bize emanet ediyor. Karşılaşmada gençlerin sorun yaşamasını asla istemeyiz. Önlem alınmadığı, saldırılar sürdüğü için olaylar büyüyecekti. Bizde risk olmasın diye çekilme kararı kaldık. Spor normalinde kardeşlik ve dostluk için yapılır. Ama biz orada saldırı ve risk altındaydık. Daha fazla sürdüremedik ve çekildik” diye anlattı.