TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren lider Amedspor, 35’inci haftada deplasmanda ligdeki en yakın rakibi Kastamonuspor’la karşı karşıya geldi. TFF’nin Youtube kanalının canlı yayınlandığı maç, 160 bin kişi tarafından izlendi. Amed Büyükşehir Belediyesi’nin Park Orman ve Kent Meydanı’nda kurduğu dev ekranla on binlerce taraftarı konuk etti. Belediye otobüslerinin ücretsiz taşıdığı taraftarlar, maç boyunca takımlarına tezahüratlarda bulundu. Wan ve Êlih’te de taraftarlar belediyelerin kurduğu dev ekranlarda maçı izledi. Maç, sonucu ise Amed’de sevinçle karşılandı. Amedspor taraftarları, sokaklarda sonucu oluşturdukları araç konvoylarıyla kutladı. 

3’ÜNCÜ DAKİKADA AMEDSPOR’DAN GOL GELDİ

Kastamonu Gazi Stadı’nda oynan maçta, Amedspor, maçın 3’üncü dakikasında Eyüp Özkan’la golü buldu. Amedspor, ilk yarıda girdiği 3 net gol pozisyonundan, rakip takım ise girdiği bir net gol pozisyonundan yararlanamayınca maçın ilk yarısı Amedspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

İKİNCİ YARI GOLSÜZ GEÇTİ

İkinci yarıda Amedspor defansa çekilirken, rakip takım ise baskısını artırdı. Amedspor,  rakip takımın bir topunu kendi kale çizgisinden çevirdi. Rakip Kastamonuspor girdiği 3 gol pozisyonundan faydalanamadı. Amedspor da yakaladığı 2 gol pozisyonunu sonuca erdiremedi. Maç, 1-0 Amedspor’un üstünlüğü ile sona erdi. 

Bu skorla Amedspor, en yakın rakibi Kastamonuspor ile arasındaki puan farkını 6’ya çıkararak, 77 puanla liderliğini sürdürdü. Ligde son 3 maçı kalan Amedspor, bu skorla ligdeki en kritik engel olarak görülen Kastamonuspor engelini aştı. 

WAN 

Amedspor şampiyonluk yolunda Amedspor şampiyonluk yolunda

Maç, Wan Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Meydanı’nda kurduğu ekranda kitlesel bir şekilde izlendi.  Zılgıt, alkış  ve “Amed Amed” tezahüratlarıyla maçı izleyen yüzlerce kişiye Büyükşehir Belediyesi tarafından kaçak çay ikram edildi. Maçı izleyenler arasında bulunan 70 yaşındaki bir yurttaş Amedspor için dua ettti. 

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte taraftarlar alkış, zılgıt ve “Amed Amed” tezahüratlarıyla galibiyeti kutladı.