TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amedspor, ligin bitimine üç hafta kala 77 puanla lider konumunda bulunuyor. İkinci sıradaki Kastamonuspor arasındaki puan farkı 6'ya çıkaran Amedspor, 21 Nisan pazar günü saat 15.00'te Diyarbakır Stadyumu'nda oynanacak Iğdırspor maçından alacağı galibiyete odaklanmış durumda.

Karşılaşma öncesi Artı Gerçek'e konuşan Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, şampiyonluk yolunda önemli avantajlar elde ettiklerini söyleyerek pazar günü oynanacak Amedspor-Iğdırspor maçı için taraftarlara uyarıda bulunarak maç sonrasında yaşanacak olumsuz bir durum halinde saha kapatma cezası alacaklarına dikkat çekti.

BİLETLER BİR SAATTE TÜKENDİ

Geçtiğimiz hafta Kastamonuspor maçından alınan galibiyetin ardından Diyarbakırlılar renkli görüntüler ile kutlamaları adeta karnavala çevirmiş ve kentte büyük heyecan yaratmıştı. Heyecanın sürdüğü Diyarbakır'da bu akşam saat 18.00' de satışa sunulan Amedspor- Iğdırspor maçının Batı ve Kuzeydoğu tribün biletleri ise 1 saat içerisinde tükendi.

ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKLAŞTIK

Geçtiğimiz hafta oynanan Kastamonuspor karşılaşmasında aldıkları galibiyetin önemine dikkat çeken Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, 'Grubumuzun en önemli derbisini yaptık ve çok şükür galip geldik. Galibiyetimiz sayesinde şampiyonluğa çok yaklaştık. Bu sebepten dolayı gerçekten şehirde, bölgede belki de Türkiye genelinde çok ciddi anlamda bir kutlama yapıldı. Ve bu kutlamalar esnasında da çok şükür hiçbir olaya hiçbir duruma rastlanılmadı. Bu hafta Iğdır maçımız var. Iğdır maçımızı alırsak şayet Kastamonu'nun da puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğumuzu garantiliyoruz."

MORALLER YERİNDE HER ŞEY ÇOK İYİ GİDİYOR

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

Iğdırspor karşılaşması öncesi takım atmosferine ilişkin konuşan Elaldı, takımda morallerin yerinde olduğu ve çalışmaların sürdüğünü aktararak, "Her şey çok iyi gidiyor. Herkes kendi görevinin bilincinde. Pazar günkü maça herkes hazırlıklarını yapıyor. Pazar günkü Iğdır maçı önemli bir maç. İnşallah kazınırız o maçımızı da. Ama taraftarımızdan ricamız maçtan sonra sahaya inmesinler. Kutlamalarımızı, şampiyonluk kutlamalarımızı Menemen maçına bırakacağız. Kupa törenimizi de Menemen maçına bırakacağız. O sebepten dolayı sahaya indikleri takdirde saha kapatma cezası alırız" diyerek uyarıda bulundu.

BİLETLERE TALEP ÇOK FAZLA, ANLAYIŞ BEKLİYORUZ

Amedspor- Iğdırspor karşılaşmasını izlemek isteyen taraftarlardan çok fazla talep geldiğini ifade eden Elaldı, mevcut imkanlar dahilinde sadece 35 bin kişinin izleyici olabileceğini söyleyerek taraftarlardan özür diledi. Elaldı, "Bölgeden çok insan var. Çok talep var biletlere. Bu konuda anlayış bekliyoruz. Tabi ki istiyoruz ki bu maçı 400 bin 500 bin insanla beraber izleyelim fakat nihayetinde öyle bir imkanımız yok. Maalesef oraya sadece 35 bin kişi girebilecek. Bu konuda taraftarımızdan, camiamızdan özür diliyoruz. İnşallah maç sonunda uygun alanlarda o kutlamalarımızı tekrardan yaparız" dedi.

ALACAĞIMIZ BİR PUAN BİLE BİZİ ŞAMPİYON YAPACAK

Iğdırspor maçını kazandıkları taktirde matematiksel olarak şampiyon olmadıklarını belirten Elaldı, aynı zamanda Kastamonuspor'un da puan kaybetmesi halinde şampiyon olacaklarını vurgulayarak, " Kastamonuspor ile aramızdaki puan farkı altı. Ama averajımız çok yüksek. Artı 17 averaj sahibiyiz. Ama buna rağmen yasal federasyon Soma maçını bekleyecek. Soma'dan alacağımız 1 puan bile bizi şampiyon yapacak" ifadelerinde bulundu.

KENTTEKİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA TEŞEKKÜR

'Kentteki sivil toplum kuruluşlarına destek çağrımız yok' diyen Elaldı, "Çünkü zaten hepsi yanımızdalar. Zaten üstlerine düşen bütün görevleri fazlasıyla yapıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.