Almanya’da Federal Meclis’te grubu bulunan muhalefet partilerinden Sol Parti (Die Linke) daha önce salgın nedeniyle iki kez ertelediği kongresini dijital ortamda gerçekleştirdi. İki günlük kongrenin son oturumunda partinin yeni yönetim kadrosu ve eşbaşkanlar için seçime gidildi. 8 yıldır partinin başında bulanan eşbaşkanlar Katja Kipping ve Bernd Riexinger’in aday olmadığı seçimde iki kadın ve iki erkek yarıştı.

Hessen Eyalet Meclis Grup Başkanı Janine Wissler delegelerin yüzde 84 oranında oyunu, Thüringen Eyalet Meclis Grup Başkanı Susanne Hennig-Wellsow ise yüzde 70’ini alarak Sol Parti’nin yeni eşbaşkanları oldular.

‘Kadınları teşvik edecek’

Dijital ortamda yapılan kongredeki seçim sonuçları, delegelerin posta yoluyla gönderecekleri oyların ardından kesinlik kazanacak. Seçimin ardından delegelere teşekkür eden Susanne Hennig-Wellsow iki kadının bir partinin başında bulunmasının kadınların haklarını elde etmeleri için partilerine girmelerini daha da teşvik edeceğini belirterek, “Bizler sizlerle birkaç yıl birlikte olacağız” diye seslendi.