CHP Ekonomi Masası Heyeti, Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Ve Tatlıcılar Federasyonu  ve oda başkanlarıyla Ankara'da bir araya  geldi. Toplantıda konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak işletmelerde 'abi kardeşin mahkemelik olmaya başladığını' belirtirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılında aya gitme sözüne ilişkin, "Bu iktidar 2011, 2023 yılında ‘Bu ülkede kişi başına geliri 25 bin dolara çıkaracağım’ demişti. Şimdi bunun üstünü örtebilmek için aya gidilmekten bahsediyor. Sizler aya gidecekseniz gidin ama bu milleti yaya bırakmayın" dedi.

CHP Ekonomi Masası farklı illerden esnaf odası başkanlarıyla bir araya geldi. Basına kapalı geçen görüşmenin ardından ANKA Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulunan Öztrak şunları söyledi:

"Pandemiden önce de ciddi sıkıntılar yaşayan ve ülkenin içinde bıulunduğu ekonomik buhrandan en fazla etkilenen sektörle bir araya geldik. Türkiye'de her nedense biz bu sektöre bütçeden doğrudan destek vererek , onların cirolarını koruyarak hasılatlarını koruyarak yardım etme konusunda hükümet geride kaldı. Bunun yarattığı sorunları dinledik ve işin geldiği noktada çok acı hayat hikayeleriyle karşı karşıya kaldık. Sektörde faaliyet gösteren işletmelerde abi kardeş mahkemelik oluyor kriz nedeniyle. Başka işletmede baba çocuğunu işten çıkarmak zorunda kalıyor. İşler bu hale gelmiş vaziyette.

Eğer bu işletmelere çalışanlara, lokantacılara, aşçılara,  sahip çıkmazsanız kaybolacak. Bunlar çalıştırdığı insanlar da işsiz kalacak. 21’nci yılın ortasında bu kadar işsizle bu fırsatları yakalamanız tabiki mümkün lmayacak. Biz de başka ülkeler gibi esnafımıza bütçeden doğrudan destek vererek sahip çıkalım.

"DİMYAT'A PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLMAYIN"

Cumhuriyetin 100’ncü yılında 2023 yılında  ayla temasa geçecekmişiz ama inişte biraz sert olacakmış. Hayırlı  olsun. Aya gidilmesine bir şey demiyoruz. Bu iktidar 2011, 2023 yılında ‘Bu ülkede kişi başına geliri 25 bin dolara çıkaracağım’ demişti. En son çıkarttıkları resmi bütçe dökümanında bunlarıın olmayacağı açıkça ortaya çıktı. Şimdi bunun üstünü örtebilmek için aya gidilmekten bahsediyor. Sizler aya gidecekseniz gidin ama bu milleti yaya bırakmayın.  Bir bakmışsınız Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmuşsunuz.  Aya sert ineceğiz derken dünyanın yüzeyine sert çakıldığınızı görürsünüz. Açık söyleyeyim millet ne yaptıklarını görüyor. Ne söylediklerini de dinliyor. Önüne gelen ilk seçimde onları sert bir biçimde yere çakacak yerlerini gösterecek."