Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 6 ay sonra 50 milyon doz Sputnik V aşısının geleceğini açıklamasına karşın, “Sağlık Bakanı hala algı yönetmekle, hayali müjdeler paylaşmakla meşgul. Pandeminin tüm dünyada kontrol altına alındığı bir dönemde, altı ay sonraya hedef mi verilir Bakan?” dedi.

Özcan, parti genel merkezinde haftalık basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. Özcan, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki vermemesini eleştirdi. Özcan, "Her konuda konuşan Erdoğan konuşamadı. Olayın üstünden iki gün geçtikten sonra ancak bir şeyler söyledi. Yahu Cumhurbaşkanı bunları niye bize söylüyorsunuz? Telefonda Biden’ın yüzüne söyleseydiniz ya" diye konuştu.

Özcan, şunları söyledi:

“BAKAN HAYALİ MÜJDELER PAYLAŞMAKLA MEŞGUL

Sonunda aşı politikası da tıpkı Merkez Bankası’nın dolar rezervleri hikayesine benzedi. ‘Elimizde aşı kalmadı’ diye hiç utanmadan, hicap etmeden çıkıp açıklama yaptılar. Sağlık Bakanı hala algı yönetmekle, hayali müjdeler paylaşmakla meşgul. Neymiş? Sputnik V aşısından 50 milyon doz gelecekmiş, ama altı ay sonra. Pandeminin tüm dünyada kontrol altına alındığı bir dönemde, altı ay sonraya hedef mi verilir Sn. Bakan? Siz her şeyden önce bir hekimsiniz, nasıl manen ve madden perişan hale gelmiş bu milletin gözünün içine bakıp, hem de 6 ay sonrasına hayal satarsınız? Az miktarda alınan Biontech aşısı için ise 'ikinci aşılamanın yapılacağı dozlar elimizde yok' diyorlar. İki aşılama arasında bilinmeze ertelenen tarih, ilk aşılamaları etkisiz bile kılabilir. Bir devlet, ülkeyi yöneten siyaset nasıl böyle bir plansızlık, programsızlık ve tutarsızlık içinde savrulur? 

MERKEZ BANKASI BAŞKANI DEĞİL, BAYBURT MİLLETVEKİLİ

'128 milyarın sorumlusu kim?' sorusunun cevabı hala ortaya çıkmadı. İktidar bu meşru sorunun cevabı olan ateş topunu, oradan oraya savurmakla meşgul. En son Merkez Bankası Başkanını konuşturdular. Beyefendi, İHA’lardan, SİHA’lardan ve askeri operasyonlardan bahsetti. Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın başında bankanın bilançosunu okuyamayacak bir isim oturmaktadır. Bir Merkez Bankası Başkanı gibi değil, adeta bir Bayburt milletvekili gibi konuşan bir siyasetçi oturmaktadır.

NEDEN VİCDANSIZCA DİRENİYORSUNUZ?

Geçtik bunların millete hibe falan vermelerinden, bunlar artık milletin ekmeğine de musallat olmuş durumdalar. İktidar sahipleri sizlere sesleniyorum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 142 noktaya halk ekmek büfesi ekleme talebine, Neden vicdansızca direniyorsunuz? Siz geçmişinizle kanlı bıçaklı olmaktan, Ne zaman vazgeçeceksiniz? Siz değil miydiniz, vatandaş ekmeğe ucuz ulaşsın diye bu sistemi üreten? Şimdi ne oldu da kamyonlarla, zabıtalarla bu hizmeti engellemeye çalışıyorsunuz?

BİDEN'IN YÜZÜNE SÖYLESEYDİNİZ YA

Biden’ın telefonu soykırımı söylemek için açacağını bir haftadır sağır sultan bile duymuştu. Bu telefona ne diye çıkarsın? Ama işte böyle yerli-milli olunca, bunlar oluyor. Biden’ın suçlaması duyulduğu anda, kamusal ismi ve yüzü olan herkes konuştu, tepkisini gösterdi ve cevap verdi. Sadece ülkenin Cumhurbaşkanı konuşmadı. Her konuda konuşan Erdoğan konuşamadı. Olayın üstünden iki gün geçtikten sonra ancak bir şeyler söyledi.  Yahu Sayın Cumhurbaşkanı bunları niye bize söylüyorsunuz? Telefonda Biden’ın yüzüne söyleseydiniz ya.”